Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλέξης Τσίπρας: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα!

Αλέξης Τσίπρας: Τα γλυπτά του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αλέξης Τσίπρας, με την ιδιότητα του υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επισκέφθηκε προάστιο έξω από το Δουβλίνο θέλοντας να δει και να μιλήσει από κοντά με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινότητας, κοινωνικούς φορείς και κατοίκους, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις από την πολιτική της λιτότητας που έχει πλήξει ιδιαίτερα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και τους νέους και τους τομείς της υγείας, της παιδείας και του αθλητισμού. Οι κάτοικοι, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που κάνουν μέσω δομών αλληλεγγύης για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Η συνάντηση με τον ευρωβουλευτή και τους εκπροσώπους του Σοσιαλιστικού Κόμματος αποτυπώθηκε στη δήλωση που έγινε μετά από αυτή και αναφέρεται στις κοινές επιπτώσεις της κρίσης από τα μνημόνια της λιτότητας και τη δυνατότητα που υπάρχει στις ευρωεκλογές οι λαοί να πάρουν την τύχη στα χέρια τους ενισχύοντας την αριστερά και παλεύοντας για μια άλλη Ευρώπη της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, της αλληλεγγύης.

Οι εκπρόσωποι του Σοσιαλιστικού Κόμματος ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι γίνεται προσπάθεια από τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού να αξιοποιηθεί η περίπτωση της Ιρλανδίας ως παράδειγμα προς μίμηση χώρας που τέλειωσε με τα μνημόνια, για τις υπόλοιπες χώρες υπό καθεστώς μνημονίου, αποκρύπτοντας τις επιπτώσεις οι οποίες αναφέρθηκαν και στη χθεσινοβραδινή ομιλία του Αλ. Τσίπρα.

Η ομιλία στο συνέδριο είχε μεγάλο ενδιαφέρον και στο τέλος ο Αλ. Τσίπρας απάντησε σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκομένους σχετικά και με άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα την Ακρόπολη, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να επισημαίνει το δίκαιο αίτημα της επιστροφής των μαρμάρων, καθώς και ότι η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά ταυτόχρονα πολιτισμική και ηθική.

tsipras

Εξαιρετικής σημασία ήταν η συνάντηση με τους εκπροσώπους του Sinn Féin, όπου ο ιστορικός ηγέτης Gerry Adams τόνισε τη σημασία της υποψηφιότητας του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι παρακολουθεί την πορεία και την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνώντας με τους άξονες της πολιτικής που αναφέρονται στην ευρωπαϊκή διάσταση της κρίσης και της αντιμετώπισης από κοινού του ζητήματος των χρεών των χωρών, ενάντια στη λιτότητα και υπέρ των αναπτυξιακών πολιτικών. Στάθηκαν, επίσης, και οι 2 πλευρές στη μεγάλη σημασία που θα έχει η αύξηση των δυνάμεων της ευρωπαϊκής αριστεράς για την αλλαγή πορείας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε τέλος, με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Ιρλανδία που αριθμεί χίλια μέλη περίπου, οι οποίοι περιέγραψαν την κατάσταση που βιώνουν στην Ιρλανδία συγκρίνοντας τη με αυτή της Ελλάδας, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία που έχουν οι εξελίξεις στην Ελλάδα για την Ευρώπη στο σύνολό της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...