Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμίνης στο Bloomberg: To 80% των πολιτών θέλει παραμονή στο ευρώ

Καμίνης στο Bloomberg: To 80% των πολιτών θέλει παραμονή στο ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιθυμεί στην παραμονή της χώρας στο στενό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο δήμαρχος Αθηναίων εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Ελλάδα τελικά θα φτάσει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι ούτε η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ξεχνά ότι το 80% των πολιτών θέλει την παραμονή στο ευρώ, ούτε οι εταίροι ότι η χώρα βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια σε πρωτοφανή ύφεση.

Ο κ. Καμίνης, στην τηλεοπτική συνέντευξή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται, αναφερόμενος στα αποθεματικά των Δήμων, σημείωσε ότι οι δήμοι έχουν ηθική υποχρέωση να βοηθήσουν το κράτος, ωστόσο αυτό έπρεπε να είχε γίνει μετά από λεπτομερή διάλογο και με σαφείς εγγυήσεις από την κυβέρνηση.

Για τα ταμειακά διαθέσιμα

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Θέλουμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση και έχουμε ηθική υποχρέωση να το κάνουμε. Αλλά για ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως η διάθεση των αποθεματικών, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί διάλογος, να είχαν παρουσιαστεί όλες οι πληροφορίες και να υπήρχαν εγγυήσεις για τα κεφάλαια ώστε να γνωρίζουμε τι πραγματικά συμβαίνει».

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη διαπραγμάτευση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση, η οποία θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της, ότι το 80% των πολιτών δείχνει προσήλωση στην παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ».

Τι μήνυμα στέλνει στους εταίρους και ειδικά στη Γερμανία

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: η ελληνική κοινωνία υποφέρει 5 χρόνια τώρα. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί περίπου στο 30% και βρίσκεται στο 60% μεταξύ των νέων.

Είναι αλήθεια ότι έπρεπε να γίνουν μεταρρυθμίσεις, οι οποίες δεν έγιναν. Πρέπει να προχωρήσουμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά οι Έλληνες πολίτες -κι αυτό είναι ένα μήνυμα που θα ήθελα να στείλω- στη συντριπτική μας πλειονότητα, θέλουμε να παραμείνουμε στο στενό πυρήνα της Ευρώπης και του ευρώ».

Αν χρειάζεται καινούργια κυβέρνηση

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η κυβέρνηση έχει νωπή εντολή. Δεν θα αλλάζουμε κυβέρνηση κάθε μέρα. Αυτό που χρειάζεται είναι, η κυβέρνηση να λάβει υπόψη της τη βούληση του ελληνικού λαού και, την ίδια ώρα, οι ευρωπαίοι ηγέτες ότι οι ελληνική κοινωνία υποφέρει 5 χρόνια τώρα, από την ύφεση και την ανεργία».

Πώς αντιμετωπίζουν οι Αθηναίοι, την πορεία των διαπραγματεύσεων

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Με σκεπτικισμό. Οι έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν την κρίση με ψυχραιμία. Δε θα μπορούσε κάτι τέτοιο να το φανταστεί κανείς σε πολλές άλλες γωνιές του κόσμου».

Τι μπορεί να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση για να βοηθήσει την κυβέρνηση

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει έναν ορίζοντα πενταετία, που την καθιστά παράγοντα σταθερότητας στο πολιτικό σύστημα. Εμείς, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε στην Αθήνα, είναι να αποδείξουμε ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν αλλιώς. Εξορθολογίζουμε τα οικονομικά, βοηθάμε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και προσπαθούμε να ενδυναμώσουμε την οικονομία της πόλης».

Για την ύπαρξη σεναρίου χρεοκοπίας

ΚΑΜΙΝΗΣ: «Δεν επεξεργαζόμαστε κανένα σενάριο χρεοκοπίας. Χρεοκοπία σημαίνει χάος. Δουλεύουμε σκληρά, είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε αυτοπεποίθηση και πιστεύω ότι τελικά η Ελλάδα θα φτάσει σε μία συμφωνία με τους πιστωτές και θα παραμείνει στην Ευρωζώνη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

19χρονος εισέβαλε σε σχολείο στην Αθήνα με σφυρί και μαχαίρι – Τραυμάτισε τον διευθυντή και έναν μαθητή

Μπήκαν σε μπαρ στην Ομόνοια κι άρχισαν να πυροβολούν στον αέρα

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Η στρατολόγηση των ανήλικων θυμάτων και τα ραντεβού – Πού στρέφονται οι έρευνες για το κύκλωμα μαστροπείας

«Ήθελε να μας δει γυμνές, έδωσε σε εμένα 350 και στη φίλη μου 450 ευρώ»: Σοκάρει 16χρονη θύμα του κυκλώματος μαστροπείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...