Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης στη Λευκωσία για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Ο Αλέξης στη Λευκωσία για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στη Λευκωσία την Τετάρτη Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, επιβεβαιώνουν και εμβαθύνουν τη συμμαχία τους στη δεύτερη κοινή συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών.

Οι κ. Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Άμπνετλ Φατάχ Αλ Σίσι συναντώνται σε συνέχεια της τριμερούς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο, στην οποία την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης «θα είναι πλούσια».

Ειδικότερα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, το Κυπριακό, θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην Υεμένη, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και το πώς επηρεάζει τις χώρες της περιοχής, η κατάσταση στη Λιβύη, το Μεσανατολικό.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση και για το πώς οι τρεις χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης.

Θα δοθεί έμφαση σε θέματα εμπορίου, τουρισμού και ναυτιλίας και θα συζητηθεί η σύνδεση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Αίγυπτο.

Η τριμερής σύνοδος θα καταλήξει σε μια κοινή διακήρυξη, στην οποία θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στους αρμόδιους υπουργούς των τριών χωρών να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα.

Στο άμεσο μέλλον αναμένονται τρεις τριμερείς συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της ενέργειας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΥΠΕΞ της Αιγύπτου επισκέφθηκε τον Λίβανο και προειδοποίησε για ανεπίστρεπτο «χάος»

Κύπρος: Μειώσεις ΦΠΑ και ΕΦΚ σε καύσιμα, ηλεκτρισμό, τρόφιμα, γεωργία για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο 28/03 στη Λαμία: Για «αυτά που πρέπει και μπορούμε να κάνουμε μαζί»

Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν – Τον δέχτηκε ο σύμμαχος Βασιλιάς

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...