Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προαλείφεται για πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ η Γιαννακάκη

Προαλείφεται για πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ η Γιαννακάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ θέτει με επιστολή της στα μέλη και τους φίλους της Δημοκρατικής Αριστεράς η πρώην βουλευτής Μαρία Γιαννακάκη.

Όπως εξηγεί σε ένα εκτενές σημειώμά της: «Με αυτές τις σκέψεις και με την πορεία μου ως ιδρυτικού μέλους του κόμματος, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του κόμματος στην κρίση των συνέδρων».

Αναλυτικά η επιστολή

Η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τα λάθη και τις αστοχίες της που την οδήγησαν στην εκλογική απίσχναση, παραμένει πιστή στις ιδρυτικές Αρχές και αξίες της για να συμβάλλει στην έκφραση των δυνάμεων της ανανεωτικής, μεταρρυθμιστικής, οικολογικής και ευρωπαϊστικής αριστεράς.

Με σαφές μέτωπο ενάντια στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της συντήρησης, κατέθεσε προτάσεις ρεαλιστικές και προοδευτικές και ανέλαβε πρωτοβουλίες, οι οποίες δεν ήταν πάντοτε δημοφιλείς.

Άνοιξε το δρόμο για την αλλαγή πολιτικής χωρίς να σκεφτεί και να ενεργήσει με γνώμονα μικροκομματικά συμφέροντα.

Η Δημοκρατική Αριστερά, το τελευταίο διάστημα, ταλανίστηκε από ετεροπροσδιορισμούς και έχασε το πολιτικό της στίγμα.

Οι συμμαχίες απετέλεσαν ανέκαθεν στρατηγικό στόχο του χώρου της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά δεν μπορούν να αποτελούν αυτοσκοπό. Προηγείται ο καθορισμός της πολιτικής της ταυτότητας.

Η Αριστερά του 21ου αιώνα, με πρώτο στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση περνά από την υλοποίηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος.

Η κοινωνία χρειάζεται μια Δημοκρατική Αριστερά που θα καλύψει την παραπάνω από εμφανή απουσία αυτής της Αριστεράς στη χώρα μας, που θα επαναδιατυπώσει με σύγχρονους και επίκαιρους όρους τις θεμελιακές της Αρχές και θα καταστεί το κρίσιμο ιδεολογικό μέγεθος, για να γίνει πράξη μια μακρόπνοη αριστερή προοδευτική διακυβέρνηση που έχει ανάγκη ο τόπος, χωρίς κρατικίστικες και συντεχνιακές αντιλήψεις, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό.

Αδήριτη προβάλλει σήμερα η ανάγκη για ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, ως αριστερή απάντηση στην πολιτική των συντηρητικών διευθυντηρίων για μία Ευρώπη, όπως πρώτη η Ανανεωτική Αριστερά οραματίστηκε.

Με συνεργασία των αριστερών, των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και άλλων προοδευτικών ευρωπαϊστικών δυνάμεων.

Μόνο μία δυνατή και εξωστρεφής Δημοκρατική Αριστερά, με ιδεολογική σαφήνεια και ενότητα προϊόν διαλεκτικής επεξεργασίας και συναινέσεων και όχι μηχανιστικών και γραφειοκρατικών συμφωνιών μπορεί να είναι χρήσιμη στην ελληνική κοινωνία και το πολιτικό σύστημα.

Με αυτές τις σκέψεις και με την πορεία μου ως ιδρυτικού μέλους του κόμματος, καταθέτω την υποψηφιότητά μου για την Προεδρία του κόμματος στην κρίση των συνέδρων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Καταγγελίες Ρουπακιώτη: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

Ο Θεοχαρόπουλος προχωρά σε συνέδριο της ΔΗΜΑΡ πριν τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Θεοχαρόπουλος: Το ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...