Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το νέο αφεντικό της ΕΡΤ παίρνει θέση στη διαμάχη Στουρνάρα – Μαξίμου

Το νέο αφεντικό της ΕΡΤ παίρνει θέση στη διαμάχη Στουρνάρα – Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες διαστάσεις παίρνει το ζήτημα της διαρροής του e-mail που φέρεται να έφυγε από το γραφείο Τύπου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με «τον λογαριασμό των 100 ημερών» της κυβέρνησης, και φέρεται να είχε παραλήπτη δημοσιογράφο του site The TOC.

Για το θέμα ρωτήθηκε τη Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Συγκεκριμένα, συντάκτης από το site The TOC ανέφερε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι το mail που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών είναι «αποτέλεσμα υποκλοπής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας» και ρώτησε τον κ. Σακελλαρίδη εάν η κυβέρνηση έχει ελέγξει αν αποτελεί «αποτέλεσμα ηλεκτρονικής υποκλοπής».

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει αυτού του τύπου την έρευνα.

Αντίθετα, είπε, είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να απαντήσει εάν και πόσο ευσταθεί αυτό το δημοσίευμα, και αυτό έκανε.

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η κυβέρνηση καλείται να παίρνει θέση πάνω σε εξαιρετικά σημαντικά ζητήματα και έτσι σχολίασε και το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Επισήμανε, δε, ότι προφανώς η κυβέρνηση είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής υποκλοπής.

Θέση στο ζήτημα πήρε και ο διευθύνων σύμβουλος του The TOC και νέος διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Λάμπης Ταγματάρχης, ο οποίος δήλωσε:

«Θεωρώ απαράδεκτο ότι κάποιοι εμπλέκουν το TheTOC σε σενάρια συνωμοσίας με σκοπό δήθεν την υπονόμευση της κυβέρνησης. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω λόγω της θέσης μου στο site για έναν ολόκληρο χρόνο, τέτοιου είδους πρακτικές όχι μόνο δεν είναι αποδεκτές από κανέναν, αλλά είναι και απολύτως καταδικαστέες από όλους τους επαγγελματίες δημοσιογράφους εργαζόμενους στο site. Η διαδρομή και καθημερινή κατάθεση καθενός, είναι η πιο ισχυρή απόδειξη της αλήθειας του και της ανεξαρτησίας του».

Εν τω μεταξύ, ο δημοσιογράφος Θανάσης Τσεκούρας, ο οποίος φέρεται να ήταν ο αρχικός παραλήπτης του email δήλωσε για το θέμα: «Διαβάζοντας το φύλλο του Σαββατοκύριακου (9.5.2015) της Εφημερίδας των Συντακτών αναγνώρισα με έκπληξη στο πρόσωπο μου τον αποδέκτη ιδιωτικής ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, προφανώς υποκλαπείσας που δημοσιοποιείται αυτούσια.

Στην υποκλαπείσα ηλεκτρονική αλληλογραφία αναφέρονται συγκεντρωμένα οικονομικά στοιχεία για την πορεία της ρευστότητας και των τραπεζών, για τα οποία είχα ζητήσει επιβεβαίωση από δημοσιογραφική ‘πηγή’ που εμπιστεύομαι.

Η εκδότρια του The TOC Έλλη Στάη σε ανοικτή επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον καλεί να πάρει θέση «γι’ αυτού του τύπου τα ζητήματα και να ανοίξουμε δημόσιο διάλογο για μείζονα θέματα Δημοκρατίας, όπως είναι η αχειραγώγητη δημοσιογραφία», σημειώνοντας ότι «εσείς ο ίδιος γνωρίζετε προσωπικά ότι αυτό το website, το οποίο δημιούργησα μαζί με τους συνεργάτες μου, είναι αυτό που βασιζόμενο σε στοιχεία και διασταυρωμένες πληροφορίες δεν δίστασε να δημοσιεύσει και να κατονομάσει πράξεις ή γεγονότα που αποδομούσαν τη λειτουργία της δημοκρατίας».

Οι φιλενάδες παίζουν δικό τους παιχνίδι; Ποιες φιλενάδες; Ξέρει ο Αλέξης…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Επιστρέφει στην πολιτική και αναλαμβάνει θέση-κλειδί στη Νέα Αριστερά

Οργιάζει η παραοικονομία στην Ελλάδα – Υπολογίζεται στα περίπου 35 δισ. ευρώ ετησίως

Πληθωρισμός Απληστίας: Η Ελλάδα η ακριβότερη της Ευρώπης – Η κυβέρνηση «παρατηρητής»

Χατζηδάκης-Στουρνάρας: Αφήνουν τους πολίτες στα «νύχια» τραπεζών και κερδοσκόπων

Οι επικρατέστεροι για την διαδοχή του Αλέξη Tσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...