Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί μπήκε μπροστά η επιχείρηση… σχολάστε τον Στουρνάρα στην κυβέρνηση

Γιατί μπήκε μπροστά η επιχείρηση… σχολάστε τον Στουρνάρα στην κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρ ομαδόν στο Γιάννη Στουρνάρα έχει σαλπίσει η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας για το βρώμικο αντικυβερνητικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει προς όφελος της αντιπολίτευσης με αφορμή του περιβόητο email στενού συνεργάτη του προς γνωστό δημοσιογράφο, στον οποίον δίνονταν κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιήθηκαν για να στηθεί ρεπορτάζ για τις 100 ημέρες διακυβέρνησης Τσίπρα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου πνέουν μένεα κατά του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, κατηγορώντας τον ότι λειτουργεί όχι με γνώμονα την ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος αλλά με αμιγώς πολιτικά κριτήρια, τα οποία μάλιστα συμπλέουν απόλυτα με την αντιπολιτευτική γραμμή Σαμαρά και Βενιζέλου. Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού από το κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν στο tribune.gr ότι ο αποστολέας του επίμαχου email με τα αρχικά Δ. Κ., παλαιό στέλεχος του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του Μπόμπολα, ήταν παρών και στον καθιερωμένο «πρωινό καφέ» στο Μαξίμου επί Σαμαρά.

Το θέμα που ανέκυψε με την αποκάλυψη του email από την εφημερίδα των Συντακτών το Σάββατο από το κυβερνητικό επιτελείο συντηρείται και μάλιστα «ανεβαίνει» στην επικαιρότητα, γεγονός που δείχνει ότι στην κυβέρνηση έχει ξεκινήσει το δύσκολο έργο «καρατόμησης» του Γιάννη Στουρνάρα από επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδος γιατί εκτιμάται ότι λειτουργεί ως αντιπολίτευση θέτοντας βάζοντας συνεχώς τρικλοποδιές στο κυβερνητικό έργο.

Μάλιστα, στενός συνομιλητής του πρωθυπουργού τονίζει με νόημα ότι η μετακίνηση του Γιάννη Στουρνάρα στην ΤτΕ από το υπουργείο Οικονομικών αποτελούσε εξαρχής έναν από τους βασικούς πυλώνες όσων επένδυαν στο σενάριο της αριστερής παρένθεσης…

Βόμβες Φίλη – Βίτσα για τις πρακτικές της ΤτΕ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και γνήσια φωνή του Αλέξη Τσίπρα εντός της ΚΟ, Νίκος Φίλης, τόνισε σε σημερινή του συνέντευξη στο Κόκκινο ότι «λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ. Υπάρχει πρόβλημα με τον Γ. Στουρνάρα, καθώς φαίνεται να υποσκάπτει τις διαπραγματεύσεις της χώρας και να λειτουργεί ως πολιτικός αντίπαλος, πέρα από τις αρμοδιότητές του ως Διοικητή της ΤτΕ»

«Δεν είναι δυνατόν ο αρχιτραπεζίτης της χώρας στο πλαισιο αυτών των σκληρών διαπραγματεύσεων να υπονομεύει, ουσιαστικά, την κυβέρνηση λειτουργώντας ως αντιπολίτευση», πρόσθεσε ο Νίκος Φίλης.

«Δίνεται μάχη με τους δανειστές και σ’ αυτή την μάχη δεν έχει να χάσει μόνο η Ελλάδα. Υπάρχει σύγκλιση και πορεία προς σε μια συμφωνία, παρόλο που υπάρχουν διαφορές κυρίως στο ασφαλιστικό και το εργασιακό» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ακόμα πιο βαριές και συγκεκριμένες κατηγορίες προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση έμαθε τον Απρίλιο από την κα Λαγκάρντ την ύπαρξη του λογαριασμού από τον οποίο πληρώθηκε σήμερα το ΔΝΤ ενώ ο κ. Στουρνάρας μας ενημέρωσε τις τελευταίες μέρες. Υπάρχει πρόβλημα. Δεν λειτουργεί υποβοηθητικά».

Πυροβολεί Στουρνάρα και η Αυγή

Ενδεικτικό της πολεμικής εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα που κλιμακώνει η κυβέρνηση είναι και το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Υπόλογος ο Στουρνάρας».

«Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας είναι διπλά εκτεθειμένος μετά την παραδοχή ενός εκ των παραληπτών του e-mail που απεστάλη από το τμήμα επικοινωνίας της τράπεζας με επιλεγμένα οικονομικά στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζεται μια εικόνα “κατάρρευσης” όσο κρατούν οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές» αναφέρεται στην εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Διπλά εκτεθειμένος διότι, μετά την παραδοχή των δημοσιογράφων Θ. Τσεκούρα και Έλλης Στάη ότι έλαβαν το e-mail από την ΤτΕ, η “διάψευση” του Σαββάτου καθίσταται μετέωρη, ενώ η άρνησή του να δώσει ουσιαστικές εξηγήσεις σημαίνει ότι αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη του “παιχνιδιού” εις βάρος της διαπραγματευτικής θέσης της κυβέρνησης και υπέρ της αντίστοιχης των δανειστών». Ολοκληρώνοντας την επίθεση η εφημερίδα προσθέτει ότι «ενδεχομένως να μην έχει ακόμη ξεπεράσει την προηγούμενη ιδιότητά του ως υπουργού των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Όσο για τα περί “προϊόντος υποκλοπής”, δεν αποτελούν παρά μια ακόμη επιβεβαίωση της ύπαρξης του e-mail» τονίζεται στο επίμαχο ρεπορτάζ της «Αυγής».

Αιχμές Σακελλαρίδη για Στουρνάρα

Στο χθεσινό briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε αφήσει υπόνοιες για το ρόλο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

«Την ανεξαρτησία της ΤτΕ οφείλει να την υπερασπίζεται η ίδια η τράπεζα. Από κει και πέρα είναι στο χέρι της να λάβει τα μέτρα για να καταστήσει τέτοια ζητήματα – αν ισχύουν- ότι δεν θα λαμβάνουν χώρα, αν έλαβαν» σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο τίθεται θέμα απομάκρυνσής του πριν τη λήξη της πενταετούς θητείας του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι «από τη στιγμή που βγαίνει κάτι τέτοιο το ζητούμενο είναι να μείνεις στην πράξη, στο κατά πόσο αυτό είναι συμβατό στα πλαίσια της χρηστής διοίκησης. Ο κεντρικός τραπεζίτης είναι ο κ. Στουρνάρας, εμείς θέλουμε και επιδιώκουμε μία σχέση η οποία να σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ αλλά και να υπάρχει μια συνεργασία που θα βοηθά και θα προωθεί τα συμφέροντα της ελληνικής οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι «δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να κάνει την έρευνα για το κατά πόσο αποτελεί προϊόν υποκλοπής. Και στο non paper είναι υποχρεωμένη να απαντήσει εάν ευσταθεί το δημοσίευμα. Δεν το υιοθέτησε, είπε ότι αν ισχύει θα πρέπει η ΤτΕ να απαντήσει».

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ΤτΕ μπορεί να δίνει στοιχεία αλλά όχι με τέτοιο πολιτικά χρωματισμένο τρόπο.

Το άρξατε πυρ από τον Αλέξη Τσίπρα

Η επίθεση πάντως στον Γιάννη Στουρνάρα δεν ξεκίνησε από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, αλλά το… άρξατε πυρ είχε δώσει ήδη την Παρασκευή από την «ώρα του πρωθυπουργού» ο Αλέξης Τσίπρας, αφήνοντας αιχμές για τις πρακτικές του κεντρικού τραπεζίτη.

«Εμείς, απέναντι στους ανθρώπους που ασκούν με ευθύνη τούτες τις κρίσιμες ώρες ένα πολύ σημαντικό έργο, δεν ερχόμαστε με διάθεση να κρίνουμε το έργο τους βάσει του αν έχουμε τις ίδιες απόψεις ή όχι. Το αν συγκρουστήκαμε στο παρελθόν ή όχι. Δεν έχουμε καμία πρόθεση ρεβανσισμού ή αντεκδίκησης. Απαιτούμε, όμως, από όλους αυτούς να είναι συνεπείς στο έργο που έχουν αναλάβει και να τηρούν την εθνική γραμμή. Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος θα κριθεί από την ικανότητα του να διαχειριστεί και να φέρει εις πέρας την ορθή και ασφαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. Έχει μια μεγάλη ευθύνη και από αυτήν την ευθύνη θα κριθεί» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...