Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος το “σιωπητήριο” από Μαξίμου – Θέλουμε ενιαία συμφωνία διαμηνύει η κυβέρνηση

Τέλος το “σιωπητήριο” από Μαξίμου – Θέλουμε ενιαία συμφωνία διαμηνύει η κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μέγαρο Μαξίμου,

Περισσότερα προβλήματα παρά θετικά αποτελέσματα είχε το “σιωπητήριο” που θέλησε να επιβάλει το Μαξίμου στους βουλευτές που συμμετείχαν στην πολύωρη σύσκεψη του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως αποκάλυψε το tribune.gr, με πρωθυπουργική εντολή τα στόματα έμειναν κλειστά μετά το “σιωπηλό δείπνο” Τσίπρα με το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά, μάλλον δυσαρέστησαν το Μαξίμου, που έσπευσε να διαρρεύσει, την …αλήθεια.

Έτσι αργά το βράδυ της Τρίτης κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, διέψευδαν ότι στη σύσκεψη προκρίθηκε να επιχειρηθεί από την ελληνική κυβέρνηση συμφωνία σε δύο φάσεις με τους εταίρους μας.

Η κυβέρνηση επιθυμεί ενιαία συμφωνία τόνιζαν κύκλοι του Μαξίμου, επισημαίνοντας ότι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την ίδια άποψη.

Όπως υπενθυμίζουν οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι, ο Πρωθυπουργός τόνισε στην ετήσια συνέλευση ΣΕΒ ότι με την συμφωνία δεν επιδιώκει «απλώς μια βραχυπρόθεσμη χρηματοδοτική ανάσα» αλλά να αντιμετωπιστεί «μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα το χρηματοδοτικό πρόβλημα του ελληνικού δημοσίου έως ότου βγούμε με ασφάλεια στις αγορές».

Σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, η κυβέρνηση σε καμία περίπτωση δεν διαπραγματεύεται μια συμφωνία σε δύο ή τρεις φάσεις προκειμένου να εξασφαλίσει προσωρινά την πληρωμή κάποιας δόσης.

«Αυτή η λογική, που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά/Βενιζέλου, οδηγεί συνεχώς σε νέα μέτρα και ακόμα μεγαλύτερη οικονομική ασφυξία», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και συμπληρώνουν ότι η κυβέρνηση με την ενιαία συμφωνία επιδιώκει να τερματιστεί η λιτότητα, να αποκατασταθεί η ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και να ανοίξει η προοπτική ανάπτυξης για την χώρα.

Σχετικά με τη συμφωνία που επιδιώκει η κυβέρνηση, οι ίδιοι κύκλοι επικαλούνται την αναφορά που έκανε ο κ. Τσίπρας στο συνέδριο του Economist.

Σύμφωνα με την αναφορά αυτή, η συμφωνία προϋποθέτει τέσσερα σημεία:

χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, κυρίως φέτος και το 2016, ώστε να διασπαστεί ο μηχανισμός αναπαραγωγής της λιτότητας και να ανακτηθεί ο αναγκαίος δημοσιονομικός χώρος.

καμία νέα περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, μέτρα που θα εντείνουν την κοινωνική ανισότητα.

αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους ώστε να μπει τέλος στον φαύλο κύκλο της τελευταίας πενταετίας όπου η χώρα αναγκάζεται να παίρνει νέα δάνεια για να ξεπληρώνει τα παλιά.

ισχυρό πρόγραμμα επενδύσεων, συντονισμένη χρηματοδότηση επενδύσεων, ιδίως στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...