Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαφαζάνης: Τρίτο μνημόνιο ισούται με καταστροφή της χώρας

Λαφαζάνης: Τρίτο μνημόνιο ισούται με καταστροφή της χώρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ένα τρίτο μνημόνιο λιτότητας θα είναι ό,τι πιο καταστροφικό για τη χώρα» δηλώνει ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Daily Telegraph» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχθεί την εξόντωση της χώρας και του ελληνικού λαού εντός της ζώνης του ευρώ.

Παράλληλα, ο κ. Λαφαζάνης εξαιρετικά δύσκολη τη σύγκληση της κυβέρνησης με τους «θεσμούς», κατηγορώντας τους ότι αντί να επιδιώκουν συμφωνία με την ελληνική πλευρά, «ζητούν γη και ύδωρ», κάνοντας λόγο για λεηλασία της χώρας και διασυρμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης πετά το μπαλάκι στους πιστωτές, τονίζοντας ότι δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωζώνης, που πρέπει να κάνουν την επιλογή για το τι θέλουν με την Ελλάδα.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας, ο αρμόδιος υπουργός επαναλαμβάνει την αντίθεσή του, εξηγώντας ότι ιδιωτικοποίηση των ενεργειακών επιχειρήσεων θα αποτελούσε μείζον εθνικό έγκλημα και θα έμοιαζε με χαριστική βολή στη χώρα μετά από πέντε χρόνια μνημονιακής εξόντωσης.

«Όχι μόνο δεν μπορώ να συναινέσω σε ενδεχόμενες τέτοιες επιλογές, αλλά και θα τις αντιπαλέψω σθεναρά. Δεν πιστεύω, όμως, ότι η κυβέρνηση μπορεί να αποδεχθεί εκποίηση του ενεργειακού τομέα της χώρας» σχολιάζει ο αρμόδιος υπουργός.

Ερωτηθείς για την ανησυχία που έχει προσδώσει στην ΕΕ η σύσφιγξη των σχέσεων Αθήνας-Μόσχας, ο Π. Λαφαζάνης υποστηρίζει πως η ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλους τους τομείς και η διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο, είναι απολύτως συμβατή με τη θέση της Ελλάδας στην ΕΕ. Οι ελληνορωσικές σχέσεις θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά οικονομικά και ενεργειακά οφέλη για τη χώρα, θα την υποβοηθούσαν να αποκτήσει μεγαλύτερη ανεξαρτησία επιλογών, ενώ θα συνέβαλλαν σε περισσότερη ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

«Η νεοψυχροπολεμική απομόνωση της Ρωσίας και οι κυρώσεις σε βάρος της δεν είναι καθόλου φρόνιμη πολιτική» καταλήγει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι στο Οικονομικό Φόρουμ της Αγ. Πετρούπολης μπορεί να επισφραγιστεί η συμμετοχή της Ελλάδας στη νέα αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Η Ρωσία θα πουλά 30% φθηνότερο το φυσικό αέριο στην Κίνα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...