Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα – Μέρκελ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη

Ομπάμα – Μέρκελ συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της, χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές, εξέφρασε o Μπαράκ Ομπάμα, σήμερα Κυριακή από την Βαυαρία, όπου διεξάγεται η Σύνοδος των G-7.

Όπως γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα στη συνάντηση που είχαν στη Γερμανία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στη βιώσιμη και μακροχρόνια ανάπτυξη.

Σύμφωνα με το Λευκό Οίκο, ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η Ελλάδα και οι εταίροι της θα καταφέρουν να χαρτογραφήσουν την πορεία της χωρίς να προκαλέσουν αστάθεια στις διεθνείς αγορές.

Ανέφερε επίσης ότι είναι ευχαριστημένος που η Ελλάδα έχει σαφώς «δείξει» ότι θέλει να παραμείνει στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση.

Η δηλώσεις Ομπάμα, πάντως, δεν έδωσαν σαφές μήνυμα προς τους πιστωτές της χώρας για το πως θα πρέπει να κινηθούν, καθώς η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων και η επιστροφή στη βιώσιμη ανάπτυξη, μεταφράζονται κατά τον δοκούν από τις “αντιμαχόμενες” πλευρές.

Ήδη , μετά τις “γενικόλογες” τοποθετήσεις του Αμερικανού Προέδρου , σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε σε δηλώσεις της ότι το πρόβλημα της Ελλάδας «δεν έχει λυθεί ακόμη», προσθέτοντας μάλιστα πως «οι προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης δεν έχουν φτάσει ακόμη στο επιθυμητό επίπεδο».

Και το χειρότερο; Η Γερμανίδα καγκελάριος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αυτή τη φορά δεν απάντησε για το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, και περιορίστηκε να υπενθυμίσει ότι η αλληλεγγύη από τη μία πλευρά προϋποθέτει και την τήρηση των ανειλημμένων υποχρεώσεων από την άλλη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...