Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε συμφωνία Ελλάδας – δανειστών

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει σε συμφωνία Ελλάδας – δανειστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ελπίδα να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ, χωρίς παράλληλα να κρύβει τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για τις συνέπειες που θα είχε το ενδεχόμενο μίας ελληνικής χρεοκοπίας.

«Ανησυχούμε για την επίδραση που θα έχει μια ελληνική χρεοκοπία στην ευρύτερη διεθνή οικονομία – και τα πράγματα που συμβάλλουν σε κάποια αστάθεια στη διεθνή οικονομία συχνά επηρεάζουν και την οικονομία των ΗΠΑ», δήλωσε την Τετάρτη ο κ. Ερνεστ, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Αυτός, όπως είπε, είναι ο λόγος που υπάρχει αυτός ο βαθμός εμπλοκής του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών «στην προσπάθεια να φέρει τους Έλληνες και τους συνεργάτες τους μαζί για να λύσουν τις διαφορές τους με τρόπο που δεν θα συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση είτε της ευρωπαϊκής οικονομίας είτε της παγκόσμιας οικονομίας».

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπενθύμισε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα «είχε την ευκαιρία να συζητήσει το θέμα αυτό στη συνάντηση της Ομάδας G7» και κατέληξε:

«Συνεχίζουμε να νιώθουμε αισιοδοξία από το γεγονός ότι όλοι αναγνωρίζουν πως το να βρεθεί λύση στην κατάσταση πριν εξαντληθεί το χρονικό όριο είναι προς όφελος όλων των πλευρών που συμμετέχουν στις συζητήσεις, οπότε ελπίζουμε ότι θα το επιτύχουν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Η NASA προειδοποιεί: «Η Κίνα θα στείλει όπλα στο Φεγγάρι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...