ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BBC: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει – Φόβοι για τις ελληνικές τράπεζες

BBC: Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει – Φόβοι για τις ελληνικές τράπεζες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εντείνεται ο φόβος των ελληνικών τραπεζών μετά τις αναφορές πως υπήρξε εκροή δισεκατομμυρίων ευρώ την τελευταία εβδομάδα, γράφει χαρακτηριστικά το BBC.

Το αστρονομικό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ υπολογίζονται οι εκροές κεφαλαίων μόνο αυτή την εβδομάδα.

Με την κλεψύδρα του χρόνου να τελειώνει οι πολίτες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις τράπεζες, λόγω μη συμφωνίας Αθήνας – δανειστών.

Τη Δευτέρα συγκαλείται έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης μετά την αποτυχία στο Eurogroup της Πέμπτης.

Ο χρόνος για την Αθήνα λιγοστεύει αφού έχει πλέον στη διάθεσή της λιγότερο από δύο εβδομάδες για να πετύχει συμφωνία ή να βρεθεί αντιμέτωπη με χρεοκοπία μην μπορώντας να πληρώσει ποσό 1.6 δισεκατομμυρίων ευρώ στο ΔΝΤ.

Η μη καταβολή της δόσης μπορεί να σημάνει και την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, γράφει το BBC. Ωστόσο η Κομισιόν, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ δεν δείχνουν προθυμία να εκταμιεύσουν βοήθεια μέχρι η Ελλάδα να συμφωνήσει σε μεταρρυθμίσεις.

Θέλουν η Ελλάδα να υιοθετήσει σειρά οικονομικών μεταρρυθμίσεων σε τομείς όπως οι συντάξεις, ο ΦΠΑ και το πρωτογενές πλεόνασμα πριν την εκταμίευση των 7,2 δις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Φαραντούρης τα κατάφερε! Η ΕΕ απαιτεί τιμωρία των τζιχαντιστών της Συρίας που επιτίθενται σε Ρωμιούς/Ελληνορθόδοξους

Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά με αρχιερέα της διαφθοράς τον κύριο Μητσοτάκη»

Άστραψε και βρόντηξε ο Φαραντούρης: Εγκληματικά απούσα η ΕΕ απ’ την προστασία των Ελληνορθόδοξων στη Μέση Ανατολή

Pizza Fan: Πάνω από 35 εκατ. ευρώ η φοροδιαφυγή και 150 εκατ. ευρώ τα κέρδη που δεν δηλώθηκαν

Pizza Fan: Ένα εκατ. ευρώ είχε ο ιδιοκτήτης σε δωμάτιο-κρύπτη – Κλειστά τα καταστήματα της Pizza Fan

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...