Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλούν οι φίλοι του Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Προκαλούν οι φίλοι του Σαμαρά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκλητικός εμφανίστηκε ο Μάλφρεντ Βέμπερ, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο οποίο ανήκει η ΝΔ του Σαμαρά, βάλλοντας εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης και καταδεικνύοντας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπερασπιστεί την πολιτική του ταυτότητα.

Μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 22ης Ιουνίου, με θέμα την Ελλάδα ο επικεφαλής του ΕΛΚ , τόνισε ότι έχει χαθεί πολύς χρόνος, γιατί η ελληνική κυβέρνηση δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσει αξιόπιστες προτάσεις. Επέρριψε δε ευθύνες στην «κομμουνιστική κυβέρνηση της Ελλάδας», όπως την αποκάλεσε, η οποία παρέλαβε την οικονομία σε βελτιωμένη κατάσταση και την επιδείνωσε, από τα χαμηλά πλεονάσματα πίσω στα ελλείμματα, από την ισχνή ανάπτυξη στη βαθιά οικονομική κρίση και από το σταθερό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην εκροή κεφαλαίων. Κατέληξε, λέγοντας ότι η συμφωνία είναι αναγκαία και ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Την απάντηση βέβαια την έλαβε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλιστικής Ομάδας, Τζιάνι Πιτέλα, που εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του ΕΛΚ, που είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει προτάσεις, λέγοντας ότι αυτό έχει γίνει ήδη και ότι η συμφωνία είναι επί τάπητος χάρη στις προσπάθειες του Ζ-Κ Γιούνκερ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Προσέθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να τίθεται σε κίνδυνο η ακεραιότητα της ευρωζώνης και το μέλλον της Ευρώπης για τον ΦΠΑ στα ελληνικά εστιατόρια. Κατέληξε λέγοντας πως αυτοί που θέλουν να ταπεινώσουν την Ελλάδα κάνουν λάθος, γιατί δεν αμφισβητούν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά τη διάσωση του ελληνικού λαού και την ακεραιότητα της ευρωζώνης.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να δούμε αυτήν την εβδομάδα την τελική κατάληξη της ελληνικής υπόθεσης και να βρεθεί συμφωνία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Φάμελλος: Η κυβέρνηση της «αδικίας» φέρνει Ποινικούς Κώδικες για να εξευμενίσει τη φράξια Σαμαρά-Βορίδη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...