Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Η Γερμανία μπλοκάρει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»

«Η Γερμανία μπλοκάρει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία ξεκαθάρισε ότι το Σάββατο είναι η ημέρα κατά την οποία πρέπει να βρεθεί λύση στην κρίση στην Ελλάδα, βρίσκονται στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου.

«Το Σάββατο είναι η αποφασιστικής σημασίας ημέρα για την Ελλάδα», τιτλοφορείται η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

«Το Eurogroup του Σαββάτου είναι αποφασιστικής σημασίας. Διότι ο χρόνος τελειώνει», δήλωσε σήμερα το πρωί η Μέρκελ από τις Βρυξέλλες.

Η Handelsblatt από την πλευρά της σημειώνει ότι για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δύο είναι οι πιο σημαντικές προϋποθέσεις προκειμένου να μπορέσει να παρέχει βοήθεια στην Ελλάδα: Η Αθήνα θα πρέπει να συνεχίσει να λαμβάνει χρηματοδότηση για τουλάχιστον έναν χρόνο, ενώ οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει θα πρέπει να επαρκούν ώστε μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα να μπορέσει να θέσει υπό έλεγχο το χρέος της.

Γι’ αυτό τον λόγο, συνεχίζει η εφημερίδα, το ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις πιέζει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τους Ευρωπαίους. «Το ΔΝΤ επιθυμεί μια δέσμευση για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», επεσήμαναν κύκλοι από τις διαπραγματεύσεις, αλλά και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Επίσης το Ταμείο χαρακτηρίζει «σημαντική» την παράταση της ωρίμανσης των έκτακτων δανείων που έχουν δώσει οι Ευρωπαίοι στην Ελλάδα.

Όμως, όπως επισημαίνει η Handelsblatt, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται να θέτει εμπόδια και στα δύο αυτά ζητήματα.

«Η Μέρκελ ορίζει το Σάββατο ως ημέρα συμφωνίας για την Ελλάδα», είναι ο τίτλος της Die Zeit, η οποία προσθέτει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι όλοι οι συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις έχουν την πολιτική βούληση να βρεθεί μια λύση.

Η Suddeutsche Zeitung από την πλευρά της επέλεξε τον τίτλο: «Ο χρόνος είναι πολύ πολύ λίγος», σημειώνοντας ότι η Μέρκελ τόνισε τη σημασία των διαπραγματεύσεων του Σαββάτου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εξαφάνιση Λόρας: Tι αναφέρει η Lufthansa στην DW

DW: Τι γνωρίζουν οι γερμανικές Αρχές για την 16χρονη Λόρα

Γερμανία: Ελληνας 26 ετών ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου Τούρκο 36χρονο ελεγκτή τρένου

Ροδόπη: Συνελήφθη 54χρονος Ελληνας για σαμποτάζ σε πολεμικά πλοία της Γερμανίας

Γερμανία: Ρεκόρ 12ετίας στην ανεργία με πάνω από 3.000.000 άνεργους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...