Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παυλόπουλος σε Μπουτάρη – Καμίνη: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη

Παυλόπουλος σε Μπουτάρη – Καμίνη: Η θέση της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Εσείς είστε το σύμβολο της εθνικής ενότητας, είστε ο ρυθμιστής του πολιτεύματος» είπε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, κατά τη διάκρεια της συνάντησής τους στο προεδρικό Μέγαρο, το απόγευμα της Τρίτης.

Η συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Μπουτάρη – Καμίνη με τον κ. Παυλόπουλο είχε ως στόχο να γνωςτοποιηθεί στον ΠτΔ η πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει ο δήμαρχος της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας απο κοινού, υπέρ του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Θέλουμε να σας εκφράσουμε την ανησυχία μας, να δούμε κατά πόσο τη συμμερίζεστε γιατί έχει διαμμορφωθεί ένα πολύ πολωτικό κλίμα στη χώρα και δεν θέλουμε να δούμε να διακυβεύεται η παραμονή της στην Ευρωζώνη και φοβάμαι -κατ’ επέκταση- και στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Γι’ αυτό θεωρήσαμε σκόπιμο να έρθουμε, να σας επισκεφτούμε και να ακούσουμε και τις δικές σας σκέψεις» υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έσπευσε να διευκρινίσει σχετικά: «Την άποψή μου την ξέρετε, είναι μια άποψη που καθορίζει και τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων μου μέσα στο Σύνταγμα και στα όρια του Συντάγματος. Η θέση της Ελλάδας, αδιαπραγμάτευτα, είναι στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Αυτή την κρίσιμη στιγμή, τη σημερινή μέρα είναι ανάγκη να υπάρξει μία συμφωνία η οποία θα δώσει διέξοδο, όχι μόνο στην παραμονή της χώρας, αλλά διέξοδο στο ότι όλοι οι ευρωπαίκοί λαοί είναι αλληλέγγυοι στο πρόβλημα του καθενός. Να ξέρετε ότι σε αυτή την κατεύθυνση εργάζομαι χωρίς να υπολογίζω ανθρώπινο κόπο, ούτε επιμέρους διατάξεις του Συντάγματος».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης σημείωσε: «Η μεγαλύτερη αγωνία μου είναι ο διχασμός, διότι συνήθως τα δημοψηφίσματα φέρνουν διχασμό. Επιπλέον, θα πρέπει να πιέσουμε και να συμπαρασταθούμε στην κυβέρνηση, ώστε να έρθει σε μία συμφωνία. Διότι, αν δεν έρθει σε συμφωνία, αυτό θα είναι πολύ μεγάλη ζημιά για τη χώρα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε έτσι, ώστε να αποφύγουμε το διχασμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Παυλόπουλος-Βενιζέλος: Αντισυνταγματικός ο νόμος για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

Μητσοτάκης: Υπό τον φόβο των ακροδεξιών, «παγώνει» τη ρύθμιση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Πρ. Παυλόπουλος: Ο Ερντογάν είναι τρομερά αναξιόπιστος – Αδιανόητη η απειλή του Casus Belli

Τι απαντά ο Γεραπετρίτης για την «υπόκλιση» στον Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...