Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε και ένα μπουκάλι κρασί

Το δημοψήφισμα, ο Σόιμπλε και ένα μπουκάλι κρασί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για δημοψήφισμα το 2011 αναφέρθηκε -μεταξύ πολλών άλλων- την Τετάρτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Β.Σόιμπλε καλώντας το Die Linke να μην κατηγορεί τους Ευρωπαίους ότι εμπόδισαν τη διεξαγωγή του. Είπε μάλιστα ότι είχε βάλει στοίχημα με την ισπανίδα υπουργό Οικονομικών για τη διεξαγωγή του, το οποίο ο ίδιος έχασε.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι είχε αποφασιστεί η 6η Δεκεμβρίου 2011 ως ημερομηνία διεξαγωγής του και ότι το ερώτημα θα ήταν «είναι ο ελληνικός λαός διατεθειμένος να υποστεί τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, για να παραμείνει στο ευρώ ή προτιμά να αποχωρήσει από το ευρώ;».

Συνέχισε δε εξιστορώντας ότι έχασε το στοίχημα με την ισπανίδα ομόλογό του, η οποία, το ίδιο βράδυ, επέμενε ότι το δημοψήφισμα δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά. «Κατά τις 22:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση (σ.σ. στις Κάννες) και ο κ. Παπανδρέου πέταξε πίσω μαζί με τον κ. Βενιζέλο. Και εμείς είχαμε μείνει με την εντύπωση ότι έτσι θα γίνει.

» Εγώ έχασα ένα στοίχημα. Διότι η τότε ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, η οποία ήταν σοσιαλίστρια και γνώριζε τους συντρόφους της, μού είπε ότι δεν θα υπάρξει δημοψήφισμα. Εγώ της απάντησα ‘μα ήμουν εκεί και το συμφωνήσαμε’. ‘Θα δεις’ μου είπε, ‘δεν θα γίνει’. Στοιχηματίσαμε ένα μπουκάλι κρασί και το πλήρωσα. Διότι την επόμενη μέρα έριξαν τον Παπανδρέου, το ίδιο το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια» δήλωσε ο κ. Σόιμπλε και είπε, απευθυνόμενος στην πτέρυγα της Αριστεράς:

«Μην ξαναπείτε παρακαλώ στο μέλλον χωρίς να γνωρίζετε ότι εμείς εμποδίσαμε να γίνει το δημοψήφισμα τότε στην Ελλάδα. Όχι, το αντίθετο, εμείς συμφωνήσαμ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Ιερώνυμος: Για τον γάμο ομόφυλων «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...