Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαστίγιο από Μέρκελ και καρότο από Ολάντ για την Ελλάδα

Μαστίγιο από Μέρκελ και καρότο από Ολάντ για την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ,

Μαστίγιο και καρότο από Μέρκελ και Ολάντ για την Ελλάδα.

Μετά την συνάντηση που είχαν στο Παρίσι με θέμα την Ελλάδα οη Γερμανίδα καγκελάριος και ο Γάλλος Πρόεδρος ναι με συμφώνησαν ότι η πόρτα της ΕΕ είναι ανοιχτή για την Ελλάδα προκειμένου να αρχίσουν νέες συνομιλίες, αλλά οι δηλώσεις τους ήταν εκ διαμέτρου αντίθετες για το πώς σκέφτονται να συμπεριφερθούν στην χώρα μας.

Και οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες υπογράμμισαν την ανάγκη να καταθέσει άμεσα η Ελλάδα νέες, συγκεκριμένες προτάσεις, προκειμένου να γίνει μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο ελληνικό ζήτημα.

Ωστόσο, η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ιδιαίτερα σκληρή και τόνισε ότι δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να αρχίσει και πάλι η διαπραγμάτευση, καθώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για ένα νέο ελληνικό πρόγραμμα.

«Σήμερα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την παροχή ενός νέου προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μέρκελ και πρόσθεσε: «Θέλουμε συγκεκριμένες προτάσεις, ο χρόνος πιέζει».

Μάλιστα, η Γερμανίδα καγκελάριος επανέλαβε πεισματικά ότι η τελευταία πρόταση των δανειστών προς την Ελλάδα «πολύ γενναιόδωρη.
«Έχουμε δείξει αλληλεγγύη στην Ελλάδα, ήταν γενναιόδωρη η τελευταία μας προσφορά. Θα πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν η κοινή υπευθυνότητα όπως και η κοινή αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά.

Αντίθετα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να καταθέσει αξιόπιστες προτάσεις για μια βιώσιμη συμφωνία, σημείωσε πως η πρόταση της διαπραγμάτευσης είναι ανοιχτή και τόνισε ότι η Σύνοδος Κορυφής θα καθορίσει τη θέση της Ευρώπης έναντι των ελληνικών προτάσεων.

«Η Ευρώπη δεν είναι μόνο ένα οικοδόμημα οικονομικό η χρηματοπιστωτικό. Έχει θεμελιωθεί πάνω σε αξίες και αρχές. Στην ΕΕ υπάρχει θέση για την εθνική κυριαρχία, υπάρχει και η έννοια της ευθύνης», είπε ακόμη και τόνισε την ανάγκη να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στην αλληλεγγύη και την ευθύνη.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φρανσουά Ολάντ είναι διατεθειμένος να υπερασπιστεί την Ελλάδα και να σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης, αν ο Αλέξης Τσίπρας εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής πιο διαλλακτικός και συγκαταβατικός.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ανταποκρίτρια του τηλεοπτικού σταθμού Mega στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος θα αναλάβει τον ρόλο του «δικηγόρου» της Ελλάδας, αν η ελληνική πλευρά κάνει μια ρεαλιστική πρόταση.

Σε ανακοίνωση του Ελιζέ για την συνάντηση των ηγετών της Γαλλίας και της Γερμανίας τονιζόταν ότι η συνάντηση του κ. Ολάντ με την κυρία Μέρκελ «είναι μέρος της διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας προκειμένου να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

«Παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ελληνογερμανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου μετά από έρευνα του Spiegel»

Μέρκελ για θάνατο Ναβάλνι: «Φιμώθηκε με τρομακτικές μεθόδους»

Αλ. Τσίπρας: Συνάντηση με Φρανσουά Ολάντ στο Παρίσι – Τι συζήτησαν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...