Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

5 δισ. θαλασσοδάνεια έδωσε η Αγροτική – Εμπλέκονται και βαρόνοι των Media

5 δισ. θαλασσοδάνεια έδωσε η Αγροτική – Εμπλέκονται και βαρόνοι των Media
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ζημία 5 δισ. ευρώ έχει υποστεί το Δημόσιο από παράνομες χορηγήσεις δανείων της Αγροτικής Τράπεζας το διάστημα μεταξύ 2000 και 2012.

Σχετικό πόρισμα έχει διαβιβαστεί στην Εισαγγελία της Αθήνας, προκειμένου να γίνει πλήρης δικαστική διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση ευθυνών.

Καλά πληροφορημένη πηγή ανέφερε στο ΑΜΠΕ ότι τα αμαρτωλά δάνεια της ΑΤΕ κατευθύνθηκαν και σε ιδιοκτήτες ΜΜΕ, οι οποίοι ωστόσο δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα, καθώς γι΄ αυτούς έχουν ήδη επιληφθεί οι δικαστικές αρχές και συγκεκριμένα ο οικονομικός εισαγγελέας.

Για την υπόθεση εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση ο υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης, ο οποίος τονίζει ότι τεκμηριώνεται η ποινικά αξιόλογη συμπεριφορά όσων διοίκησαν την ΑΤΕ και όσων παρανόμως έλαβαν δάνεια τα οποία ουδέποτε επέστρεψαν.

Γνωστοποιεί ακόμη ότι για κάποιους από αυτούς ζητήθηκε η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, καθώς και ότι τα αγύριστα δάνεια είναι 1.300.

Κατά τον κ. Νικολούδη, χωρίς καμία αμφιβολία η περίπτωση της ΑΤΕ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών.

«Οικονομικό, αλλά και διαχρονικό πολιτικό σκάνδαλο»

«Ήδη αποκαλύπτονται όλα εκείνα για τα οποία κατ΄ επανάληψη κάναμε λόγο και τώρα πλέον έχουν συγκεκριμένο σχήμα και μορφή και κυρίως έχουν συγκεκριμένα ονόματα, έστω κι αν έχει αποκαλυφθεί μόνο η κορυφή του παγόβουνου», σημειώνει ο υπουργός.

Επίσης, προαναγγέλλει ότι με την ποινική έρευνα που θα ακολουθήσει θα αποκαλυφθεί «ολόκληρο το παγόβουνο και τότε θα γίνει σε όλους σαφές ότι το “σκάνδαλο της ΑΤΕ” δεν είναι απλά και μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο, αλλά πρωτίστως και κυρίως ένα διαρκές, διαχρονικό και καλοσχεδιασμένο πολιτικό σκάνδαλο, που βαρύνει όλους σχεδόν εκείνους που είχαν την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας».

Ο κ. Νικολούδης καταγγέλλει ότι η ΑΤΕ «χρησιμοποιήθηκε επί σειρά ετών ως η δεξαμενή από την οποία οι κατά περίπτωση κρατούντες άντλησαν τα μέσα για την εξυπηρέτηση πολιτικών επιδιώξεων».

Όπως υποστηρίζει, η ΑΤΕ ήταν το όχημα το οποίο χρησιμοποίησαν οι κυριότεροι εκφραστές του κρατικοδίαιτου καπιταλισμού, ήταν το σημείο στο οποίο η επιχειρηματικότητα συναντήθηκε με την εγκληματικότητα.

«Ήταν τέλος, σε ορισμένες περιπτώσεις, το μαγικό φίλτρο που χρησιμοποιήθηκε έτσι ώστε κάποιοι θεσμοί (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί) να καταντήσουν εσμοί», συμπληρώνει.

Ο υπουργός Καταπολέμησης της Διαφθοράς σπεύδει να απαντήσει και σε «εκείνους που δείχνουν να αδημονούν και να απαιτούν από εμάς άμεσες πράξεις κάθαρσης και τιμωρίας», αναφέροντας ότι «όλα όσα πρέπει να γίνουν θα γίνουν στην ώρα τους και με το σωστό τρόπο».

«Η Δικαιοσύνη δε ξεχνά αλλά και δεν πρέπει να ενεργεί βιαστικά και παρορμητικά», καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση να κατονομάσει τα οικονομικά συμφέροντα που θεωρεί ότι της κάνουν πόλεμο

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Τέμπη: Επίθεση του Αρείου Πάγου στα ΜΜΕ, αλλά καμία απάντηση στις καταγγελίες Καρυστιανού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...