Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά μπλόκαρε τον έλεγχο των καυσίμων;

Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά μπλόκαρε τον έλεγχο των καυσίμων;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, αναφορικά με την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων επί κυβερνήσεως Σαμαρά.

Η αποκάλυψη έγινε από τον πρόεδρο της ΠΟΠΕΚ, κ. Ασμάτογλου στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, ο οποίος είναι και μέλος της Διυπουργικής Επιτροπής για τη πάταξη της Διαφθοράς και έχει αναλάβει τον τομέα του λεθρεμπορίου καυσίμων και ο οποίος επισκέφθηκε την ΠΟΠΕΚ.

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ ζήτησαν από τον Υφυπουργό Τέρενς Κουίκ, η κυβέρνηση να προχωρήσει τάχιστα στη λειτουργία του συστήματος «εισροών – εκροών», όχι μόνο στα πρατήρια (όπου και εκεί δεν το εφαρμόζουν όλα), αλλά ιδιαίτερα σε όλες τις υπάρχουσες δεξαμενές των μικρών, μεσαίων ή μεγάλων εταιρειών εμπορίας καυσίμων, όπως και στις δεξαμενές ιδιωτικών επιχειρήσεων ή εργοστασίων, καθώς επίσης και εργοταξίων.

Ειδικότερα ο κ. Ασμάτογλου έθεσε και το θέμα της επιβολής της «ιχνηθέτησης», που θα συμβάλλει αποτελεσματικά στη πάταξη της λαθρεμπορίας και του ναυτιλιακού καυσίμου, αλλά και της μεταφορά λαθραίου καυσίμου από βυτιοφόρα οχήματα σε συνδυασμό με το σύστημα GPS.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση, αυτό το κρίσιμο θέμα της «ιχνηθέτησης» εφαρμόζεται με επιτυχία στη Βρετανία και την Ιρλανδία και ενώ ήταν έτοιμη να προκηρύξει σχετικό διεθνή διαγωνισμό η Ελλάδα, το σταμάτησε η προηγούμενη κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2014.

Ο Τέρενς Κουίκ δεσμεύτηκε, ότι τα συγκεκριμένα θέματα που του τέθηκαν θα τα συμπεριλάβει σε έκθεση, που θα παραδώσει στον αρμόδιο Υπουργό Επικρατείας για τη πάταξη της διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη, με αντίγραφο σε όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς.

«Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι στη κορυφή της ατζέντας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης, που στηρίζουν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ.

Για τη Κυβέρνηση, αλλά και εμάς τους ΑΝΕΛ, είναι ανυποχώρητη η πολιτική βούληση για πάταξη της διαφθοράς, ώστε να πάψουν τα γνωστά υποζύγια – μισθωτοί, συνταξιούχοι και συνεπείς επιχειρηματίες – να πληρώνουν φόρους για λογαριασμό διακεκριμένων και γνωστών φοροφυγάδων σε βαθμό κακουργήματος, που αγκάλιαζαν και αμνήστευαν τα γνωστά πολιτικά συστήματα του παρελθόντος», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος της συνάντησης στα γραφεία της ΠΟΠΕΚ. Και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση θα δίνει συνέχεια το παρών της στο πλευρό όλων εκείνων των δημοσίων λειτουργών, εφοριακών, τελωνειακών κλπ, με όποια μορφή, ακόμη και των μεικτών κλιμακίων έλεγχου και ερευνών, που άμεσα θα διαπιστώσετε, ότι πραγματικά θα δίνουν τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...