Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Είναι αυτό το plan b του Βαρουφάκη; Δείτε όλο το μυστικό σχέδιο

Είναι αυτό το plan b του Βαρουφάκη; Δείτε όλο το μυστικό σχέδιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δημιουργία ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος και το «χακάρισμα» εκατομμυρίων Αριθμών Φορολογικού Μητρώου προέβλεπε το plan b του Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ που παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής»

Τις λεπτομέρειες του παράλληλου συστήματος, το οποίο θα είχε, μάλιστα, τη δυνατότητα να μετατραπεί «εν μια νυκτί σε μια νέα δραχμή» φέρεται να έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης σε συνάντηση με στελέχη ξένων hedge funds στα πλαίσια διεθνούς forum που έλαβε χώρα στις 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης φέρεται να είχε για την κατάρτιση του σχεδίου του τη συνδρομή παιδικού του φίλου, τον οποίο είχε τοποθετήσει σε καίριο πόστο στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να παρακάμτει την «ελεγχόμενη από τις Βρυξέλλες» Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.

Η μυστική αποστολή του συνεργάτη του κ. Βαρουφάκη ήταν να μπορέσει να «χακάρει» την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στα ΑΦΜ εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Στη συνέχεια θα προχωρούσε σε δημιουργία μυστικών λογαριασμών συνδεδεμένων με το ΑΦΜ κάθε φορολογούμενου, «χωρίς να το πούμε σε κανέναν» όπως κατά το δημοσίευμα υποστηρίζει ο ίδιος, έτοιμους να ενεργοποιηθούν ανά πάσα στιγμή, υπό άκρα μυστικότητα.

Το σύστημα κατόπιν θα έστελνε ένα ειδικό pin σε κάθε φορολογούμενο που θα αντιστοιχούσε σε αυτόν τον μυστικό, παράλληλο λογαριασμό ώστε μέσω αυτού ο πολίτης ή η επιχείρηση να μπορεί να πραγματοποιεί πληρωμές, ως ένα άλλο παράλληλο τραπεζικό σύστημα, προκειμένου να υπερκεράσει το πρόβλημα των κλειστών τραπεζών φέρεται να εξήγησε στους συνομιλητές του ο πρώην υπουργός οικονομικών.

Τέλος, σύμφωνα με την Καθημερινή ο κ. Βαρουφάκης είχε καταστρώσει το σχέδιο με τόση λεπτομέρεια ώστε να φροντίσει να προετοιμάσει και την απάντησή του σε περίπτωση που αυτό διέρρεε από τους συνομιλητές του.

«Ακόμα και σε περίπτωση που το κάνουν, θα το αρνηθώ, θα το διαψεύσω» φέρεται να είχε πει ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο: Η κυβέρνηση τους αφήνει στα «νύχια» των τραπεζών

Οι τράπεζες της Τουρκίας ακυρώνουν ρωσικούς λογαριασμούς υπό τον φόβο αμερικανικών κυρώσεων

Πετράλωνα: Έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην είσοδο τράπεζας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...