Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέρενς Κουίκ: “Οι δραχμόβιοι θέλουνε να τινάξουν την Ελλάδα στον αέρα!”

Τέρενς Κουίκ: “Οι δραχμόβιοι θέλουνε να τινάξουν την Ελλάδα στον αέρα!”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και μέλος της Διϋπουργικής για την πάταξη της διαφθοράς Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε την Τετάρτη συνέντευξη στους δημοσιογράφους Μάρω Λεονάρδου και Μάνο Νιφλή στον Real FM, η οποία και παρατίθεται πλήρης εξαιτίας των όσων σημαντικών δήλωσε ο υφυπουργός:

Μ. Νιφλής: Τώρα, στα της συμφωνίας κύριε Υπουργέ. Τι γίνεται; Που πάμε, πού βρισκόμαστε; Υπάρχουν και τα «αγκάθια»… Χθες διαβάζαμε και την συνέντευξη του κυρίου Λαφαζάνη και προχθές με άρθρο του, ο οποίος καλούσε…

Τ. Κουίκ: Κοιτάξτε, αν θέλετε να μιλήσουμε για την συμφωνία, ευχαρίστως. Αλλά δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τους δραχμόβιους οι οποίοι θέλουνε να «τινάξουν στον αέρα» την Ελλάδα. Δεν θα ήθελα. Δεν θέλω.

Μ. Νιφλής: Τι εννοείτε να «τινάξουν στον αέρα» την Ελλάδα;

Τ. Κουίκ: Ακούστε. Σέβομαι τις απόψεις και πολύ περισσότερο σέβομαι, ότι στο κύριο κομμάτι της κυβέρνησης, όπου είναι η Αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει το δικαίωμα και φαντάζομαι αυτό επιτάσσει η αριστερή τους συνείδηση, της διαφορετικότητας σε θέσεις και απόψεις. Αλλά δεν θα μπορούσαμε από την άλλη πλευρά να επιτρέψουμε, οι οποιοιδήποτε είναι «εραστές της δραχμής», να βάζουνε σε κίνδυνο την υπόσταση της πατρίδας μας σε πολλά επίπεδα. Όλες οι λύσεις μας, όπως είχαμε δεσμευτεί και προεκλογικά αλλά ακόμα και στην περίοδο του Δημοψηφίσματος, πρέπει να είναι «λύσεις εντός Ευρωζώνης και μέσα στην Ε.Ε.».

Μ. Νιφλής: Ναι, αλλά με αυτούς τους «δραχμόβιους» όπως τους λέτε, συγκυβερνάτε.

Μ. Λεονάρδου: Και συγκυβερνούσατε το εξάμηνο που δίναμε…..

Μ. Νιφλής: Θα τους βρείτε μπροστά σας εννοώ.

Τ. Κουίκ: Δυο λεπτά… Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πει, ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση Τσίπρα! Αυτό είναι σαφές!!! Και στηρίζουμε και όλους εκείνους, οι οποίοι έχουμε πάρει το κόστος επάνω μας με μία συμφωνία, η οποία έχει πράγματι δύσκολους όρους, που όμως έχει ένα πολύ ξεκάθαρο – για πρώτη φορά – τοπίο μπροστά του.

Μιλάμε για μια συμφωνία τριετούς διαρκείας για έξοδο από την κρίση, όπου ξέρουμε τι θα πάρουμε για τις υποχρεώσεις μας, και πάνω από όλα ξέρουμε, ότι θα πάρουμε 35 δις εμπροσθοβαρές πρόγραμμα για ανάπτυξη, συν το ΕΣΠΑ, συν το ότι για πρώτη φορά μας δίνεται το περιθώριο, αν βρούμε ισοδύναμα ή αντίμετρα από αλλού, να μπορούμε να αλλάξουμε νόμους, οι οποίοι έχουνε πράγματι δύσκολες επιπτώσεις. Ένα από αυτά είναι η διαφθορά για παράδειγμα.

Η υπερψήφιση της συμφωνίας, οι εκλογές, ο Τσίπρας και οι ΑΝΕΛ

Μ. Νιφλής: Θα πάμε οπωσδήποτε στο θέμα της διαφθοράς, απλώς λέω το εξής, ότι αυτούς θα τους βρείτε μπροστά σας και θα τους βρείτε μπροστά σας σε δύο εβδομάδες

Τ. Κουίκ: Μα τους βρήκαμε μπροστά μας και πριν από δύο εβδομάδες… Και μην αμφιβάλλετε, ότι έτσι και αλλιώς η νέα συμφωνία θα ψηφιστεί…

Έχω πει επανειλημμένως και το λέω για άλλη μια φορά, γιατί μου αρέσει να είμαι πολύ ειλικρινής και να κρατάω τη δεοντολογία της πολιτικής, είμαι από εκείνους που λένε το «ευχαριστώ» ή που δέχονται ως πραγματικά κορυφαία στιγμή στη Δημοκρατία μας, το γεγονός, ότι τα κόμματα της Αντιπολίτευσης στηρίζουνε αυτήν την ιστορία, βεβαίως έχοντας ξεκαθαρίσει, ότι μόλις κλείσει η συμφωνία την οποία και θα την ψηφίσουν, από εκεί και πέρα θα ακολουθήσουν το δικό τους το δρόμο, όπως κάνει κάθε Αντιπολίτευση.

Μ. Νιφλής: Η άποψή σας είναι ποιά; Ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το υπάρχον σκηνικό σήμερα;

Τ. Κουίκ: Έχω ζήσει τόσα πολλά πράγματα στη ζωή μου, που πραγματικά δεν ξέρω τι μπορεί να μου ξημερώσει αύριο. Για παράδειγμα, μπορεί αύριο ξαφνικά να μη χρειαστεί να πάμε σε εκλογές και να αφεθεί αυτή η κυβέρνηση να διαχειριστεί το αποτέλεσμα της συμφωνίας, όπως ίσως είναι και το λογικότερο.

Αλλά αν χρειαστεί να γίνουν εκλογές, τι νομίζετε; Δεν θα βρει τη λύση ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έδειξε ότι έχει γερό συκώτι (και κότσια όπως έχω πει) και άντεξε στις 12 Ιουλίου, 17 ώρες με πολλές κάνες περιστρόφων γυρισμένες πάνω του, όχι πάνω στο κορμί του αλλά στο κορμί της Ελλάδας;

Και φυσικά πρέπει να τον στηρίξουμε αν πάμε για εκλογές; Και αν γίνουν εκλογές, θα είναι άλλοι οι χαμένοι, να είσαστε βέβαιοι, γιατί τουλάχιστον μέσα στη συνείδηση του κόσμου ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες που τον στηρίζουμε, γιατί αν δεν ήμασταν αυτή τη στιγμή εμείς μέσα στην κυβέρνηση, δεν ξέρω τι θα γινόταν…

Μ. Λεονάρδου: Πάντως ξέρετε κάτι; Επειδή το περιγράφετε πολύ παραστατικά. Τους 6 μήνες που συγκυβερνούσατε με την κυβέρνηση, με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί οι δραχμόβιοι δεν καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι μαζί σας; Δηλαδή ξαφνικά μου κάνει εντύπωση ότι είναι σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική. Δεν συζητούσατε κάποια εναλλακτικά σχέδια;

Τ. Κουίκ: Από την αρχή των διαπραγματεύσεων ξεκαθαρίσαμε, ότι στηρίζαμε τις πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού. Και ο καθένας από εκεί και πέρα έκανε και κάνει τη δουλειά του…

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του, η Έλενα Κουντουρά ως Υπουργός Τουρισμού το ίδιο, ο Υφυπουργός Γεωργίας Παναγιώτης Σγουρίδης, η Μαρία Κόλλια στο Μακεδονίας – Θράκης , η αφεντιά μου, συντονίζοντας πάρα πολλά πράγματα μέσα στο Κυβερνητικό Έργο και τώρα με τη Διαφθορά…

Αλλά εδώ να υπενθυμίσω και να πω το εξής: Ότι δε μπορώ να αντιληφθώ όλους εκείνους, οι οποίοι τώρα μουρμουράνε και γκρινιάζουν ή που επίσης μπορούν να καταδικάζουν ή να κριτικάρουν, αλλά εκείνο το περίφημο Σαββατοκύριακο της 12ης Ιουλίου ήταν με το ένα πόδι όρθιοι, παρακαλώντας να γίνει μία συμφωνία για να μπορέσει να κρατηθεί η Ελλάδα.
Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, και όποιος θέλει εκλογές ας έρθει στις κάλπες. Αλλά όπως βλέπετε, ούτε η Αντιπολίτευση θέλει εκλογές.

Αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς οι ΑΝΕΛ που είμαστε δίπλα του, αποδείξαμε ένα πράγμα: Αποδείξαμε ότι έκλεισε οριστικά ο κύκλος της Μεταπολίτευσης. Βενιζέλος, Σαμαράς, τελειώσανε όλοι αυτοί. Προχωράμε ως πρωταγωνιστές από εδώ και πέρα.

Οι θεσμοί για τη διαφθορά και τα δάνεια της ΑΤΕ με ονόματα που λένε πολλά

Μ. Νιφλής: Θα μας πείτε δύο λόγια για την διαφθορά;

Τ. Κουίκ: Καταρχήν, έχουμε την Διυπουργική Επιτροπή για την πάταξη της Διαφθοράς, η οποία θεσμοθετήθηκε με ΦΕΚ με εντολή του Πρωθυπουργού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.
Δεύτερον, να σας θυμίσω, ότι ο κ. Νικολούδης έχει κάνει τέτοια προετοιμασία, που έχει καταλήξει σε δύο πράγματα:

Πρώτον, στο θέμα των δανείων, που έδινε η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, με ζημιά 5 δις σε βάρος των ελλήνων φορολογουμένων, σε 1.300 διαφορετικές δανειοδοτήσεις, οι οποίες δανειοδοτήσεις, όταν θα ασκηθεί ποινική δίωξη – ελπίζω να μην το καθυστερήσουν η κυρία Πόπη Παπανδρέου με την κυρία Ελένη Ράϊκου – θα δείτε ονόματα, όπου θα καταλάβετε πολλά… Δάνεια που δόθηκαν, εκατοντάδων εκατομμυρίων, και που ποτέ δεν δόθηκαν πίσω!

Ας περιμένουμε συνεπώς το κομμάτι αυτό, της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ.

Δεύτερον, ήδη παρουσιάστηκε από τον κ. Νικολούδη το νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο του καπνού, όπου εκεί πλέον, η διαδρομή του καπνού, μέχρι να φτάσει στην τελική μορφή του τσιγάρου που πωλείται σε περίπτερο, θα παρακολουθείται με τσιπάκι, περίπου όπως παρακολουθείται και η ροή (=διαδρομή) ενός φαρμάκου!

Και τρίτον, η επόμενη σύσκεψη αφορά στον «σκοτεινό» κόσμο των καυσίμων, όπου εκεί θα μπούνε θέματα «εισροών – εκροών», ιχνηθέτησης, λογισμικών, του X-Ray αυτοκινούμενου οχήματος…

Και βεβαίως τα μεικτά κλιμάκια που σχηματίστηκαν με εντολή του κ. Νικολούδη και επισκέπτονται Τελωνειακούς χώρους και όχι μόνο, για να μπορούμε να δείξουμε, ότι εμείς είμαστε εδώ και να σταματάμε τα πάσης φύσεως λαθρεμπόρια.

Μ. Νιφλής: Το θέμα είναι από αυτή την ιστορία, τα λεφτά… Παίρνουμε λεφτά από αυτή την ιστορία με τους ελέγχους;;;!!!

Τ. Κουίκ: Πρόσφατα επισκέφτηκα μαζί με την κυρία Σαββαϊδου –την Γενική Γραμματέα Εσόδων– το Παρίσι και ήταν μαζί και ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του Πρωθυπουργού, για το θέμα της φυγής καταθέσεων στο εξωτερικό. Οι Γάλλοι – που έχουν πολύ καλό «Know how», ξεκίνησαν από τη λίστα Λιχτενστάιν, πέρασαν στις καταθέσεις εξωτερικού και πέρυσι, το 2014, είχαν 2 δισ. έσοδα. Φέτος τα υπολογίζουν στα 3 δισ.! Βεβαίως, μιλάμε για άλλο μέγεθος η Γαλλία και άλλο η Ελλάδα…

Και επιβεβαιώνω το ρεπορτάζ, που «έσκασε» και που αφορά στις διασταυρώσεις καταθέσεων εδώ στην Ελλάδα. Αυτή η διαδικασία θα δώσει το περιθώριο να μαζέψουμε χρήματα.

Αλλά μην νομίζετε, ότι «γυρίζουμε το διακόπτη» και αύριο αρχίζουν και εισρέουν τα δισεκατομμύρια στα Ταμεία… Όλο αυτό έχει μια μεθόδευση. Αλλά, όμως, εκεί όπου δεν γινόταν τίποτα, αρχίζουν και γίνονται πάρα πολύ σημαντικά πράγματα!

Και πρέπει να σας πω, ότι με πολλή ικανοποίηση διαπιστώνω, ότι το «κουαρτέτο» των Θεσμών έχει πάρει στα πολύ σοβαρά την προσπάθεια, που κάνει η ελληνική κυβέρνηση για την πάταξη της Διαφθοράς και της Φοροδιαφυγής. Βασίζονται πάρα πολύ επάνω σε αυτό το κομμάτι και μας εμπιστεύονται.

Και από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις θα πάρουμε όλα αυτά τα «Know how», που χρειάζονται, για να μπορέσουμε να μεθοδεύσουμε την κατάσταση, αλλά σας διαβεβαιώνω, ότι ο κύριος Νικολούδης είναι ένας άνθρωπος, που ξέρει πάρα πολύ καλά αυτόν τον «πόλεμο» και θα τον πάμε μέχρι τέλους!

Ακούστε και το ηχητικό της συνέντευξης:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

ΗΠΑ: Μια «επιδημία διαφθοράς» καλείται να αντιμετωπίσει η Βόρεια Μακεδονία

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Οι ΗΠΑ κάλεσαν την Ουκρανία να καταπολεμήσει τη διαφθορά αλλιώς δεν έχει δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...