Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γ. Δραγασάκης: “Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα”

Γ. Δραγασάκης: “Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Δραγασάκης, ΣΥΡΙΖΑ,

Την αναγκαιότητα να βρεθεί η Αριστερά στην Κυβέρνηση τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης κατά τη διάρκεια ομιλίας τους σε διεθνές συνέδριο με τίτλο «Η Αριστερά στην κυβέρνηση. Τι, γιατί και πως».

«Η Αριστερά είναι για τα δύσκολα. Έρχεται όταν έχουν δοκιμαστεί διάφορα, και υπάρχει η ανάγκη για νέους δρόμους», υπογράμμισε ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος μίλησε και για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που -όπως είπε- είναι υπό συνεχή επεξεργασία, καθώς τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

«Η στρατηγική μας πρέπει να είναι έτσι δομημένη που να προσαρμόζεται στις εξελίξεις, και να διαμορφώνεται αναλόγως των συσχετισμών» σημείωσε. Για να επιτευχθεί αυτό εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, χρειάζεται να εμπεδωθεί μια κουλτούρα πολιτικού διαλόγου, να υπάρξει ένα πολιτικό υποκείμενο που να μπορεί να λειτουργεί επιτελικά.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο εξέτασης ενός «σχεδίου Β», σε περίπτωση ρήξεων με την Ευρώπη και είπε ότι σε μία τέτοια περίπτωση, η δική του θέση είναι η προσφυγή στο λαό.

«Τα όποια διλήμματα θα πρέπει να τα συζητάμε με το λαό», τόνισε και είπε πως αυτό θα μπορούσε να σημαίνει είτε εκλογές, είτε μία διαδικασία έγκρισης από τη Βουλή ή και δημοψήφισμα. «Πρέπει να οικοδομήσουμε μια νέα αντίληψη. Με βαθιά δημοκρατικότητα», υπογράμμισε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η Αριστερά είναι αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση, αφενός η απάντηση στη δομική κρίση του καπιταλισμού και αφετέρου ο μετασχηματισμός της προκειμένου να βγει από την «άμυνα» και να πρωταγωνιστήσει.

Επιπλέον, επισήμανε ότι η Αριστερά πρέπει να συνδυάσει την κινηματική με την κυβερνητική λειτουργία, προκειμένου να αξιοποιήσει την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία για να προωθήσει τις λαϊκές επιδιώξεις.

o Γιάννης Δραγασάκης, θέτοντας το ρητορικό ερώτημα «γίναμε ενιαίο κόμμα;», είπε «ας μείνουμε στην ερώτηση» και «να το συζητήσουμε σε ένα χρόνο», προσθέτοντας πάντως ότι «πρέπει να γίνουμε», ενώ παραπέμποντας στον Μαρξ συμπλήρωσε: «προφανώς εννοούμε κόμμα με δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας, με κατευθύνουσα όμως θέληση».

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο, οπότε και είναι προγραμματισμένη η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αλέξη Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...