Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναμένεται κίνηση ματ από Τσίπρα – Κλείνει τη Βουλή και στέλνει την Πλατφόρμα… διακοπές!

Αναμένεται κίνηση ματ από Τσίπρα – Κλείνει τη Βουλή και στέλνει την Πλατφόρμα… διακοπές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό θα πυροδοτήσει το σενάριο για άμεσο κλείσιμο της Βουλής από τον Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast, ο πρωθυπουργός εξετάζει στο Μέγαρο Μαξίμου να κλείσει τη Βουλή για καλοκαίρι από σήμερα κιόλας, ξεκινώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο από την Τετάρτη τα θερινά τμήματα της Βουλής.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο για προεδρικό διάταγμα για το κλείσιμο της Βουλής, το οποίος βρίσκεται στα χέρια του Προκόπη Παυλόπουλου.

Το σενάριο για αιφνιδιαστικό κλείσιμο της Βουλής έχει τεθεί στο τραπέζι των συναντήσεων που έχει ο πρωθυπουργός από το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το παράθυρο για την «ντρίπλα» του Αλέξη Τσίπρα είχε αφήσει νωρίτερα σε συνέντευξή της στον Αθήνα 9,84 η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση για πρόωρες εκλογές.

Με την κίνηση αυτή, εφόσον υλοποιηθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα καταφέρει να βάλει στα θερινά τμήματα βουλευτές που προέρχονται από το «προεδρικό μπλοκ» και δεν θα εγκυμονούν κινδύνους για την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων, τα οποία έχει δεσμευθεί η κυβέρνηση να κάνει νόμο του κράτους στο πλαίσιο της συμφωνίας για το τρίτο μνημόνιο.

Τα προαπαιτούμενα μέτρα και οι εφαρμοστικοί τους νόμοι θα ψηφιστούν κατ’ αυτόν τον τρόπο μέχρι το τέλος του Σεπτέμβρη, έχοντας τους διαφωνούντες βουλευτές «εξοστρακισμένους» και ανήμπορους να δημιουργήσουν νέα προσκόμματα στη συμφωνία που διατηρεί τη χώρα στην Ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι με άρθρο της στην iskra το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτης του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Αριστερή Πλατφόρμα, Σόφη Παπαδογιάννη προϊδέασε για καταψήφιση της κυβέρνησης σε ενδεχόμενη πρόταση εμπιστοσύνης (άρα εν συνεχεία και των εφαρμοστικών νόμων) από τους διαφωνούντες βουλευτές.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει στο κλείσιμο της Βουλής και την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων των προαπαιτούμενων στα «ελεγχόμενα» θερινά τμήματα, πάνε πίσω τόσο η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης, όσο και τα σενάρια για εκλογές εξπρές εντός του Σεπτεμβρίου και μετατίθενται πιθανότατα για μετά τον Οκτώβριο, που είναι προγραμματισμένη η πρώτη αξιολόγηση καθώς και η συζήτηση για το ελληνικό χρέος.

Η διαδικασία της Ολομέλειας αναμένεται να επανέλθει την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

Άγνωστο παραμένει ωστόσο ποια θα είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλατφόρμας, οι βουλευτές της οποίας δεν αποκλείεται μετά από μία τέτοια αιφνιδιαστική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να επισπεύσουν τη ρήξη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία δικής τους κοινοβουλευτικής ομάδας ακόμα και στα θερινά τμήματα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...