Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θρίλερ με την ημερομηνία των εκλογών – Ποιοι προσπαθούν να χαλάσουν τα σχέδια Τσίπρα

Θρίλερ με την ημερομηνία των εκλογών – Ποιοι προσπαθούν να χαλάσουν τα σχέδια Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν επιβεβαιώθηκαν οι διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών αφού στο διάγγελμά του ο Αλέξης Τσίπρας δεν αναφέρθηκε ρητά σε κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Στη συνάντηση που είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν «το συντομότερο δυνατόν».

«Θα ήθελα, λοιπόν, να σας υποβάλλω την παραίτηση της κυβέρνησης και να σας καταθέσω την πεποίθησή μου ότι πρέπει να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες άμεσα, προκειμένου να πάμε το συντομότερο δυνατό και με τον πολιτικό πολιτισμό που μας αρμόζει σε μια εκλογική διαδικασία» σημείωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «τυπική διαδικαστική αυτή που προβλέπει το Σύνταγμα, να είναι σύντομη, να ολοκληρωθεί σύντομα, τάχιστα».

Ανοιχτή παραμένει η ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες,με τον Αλέξη Τσίπρα να επιδιώκει να στηθούν το συντομότερο δυνατόν, ίσως ακόμη και στις 13 Σεπτεμβρίου.

Το επιτελείο του εκτιμά πως κάτι τέτοιο θα έχει μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η «φράξια» Λαφαζάνη θα έχει λιγότερο χρόνο στη διάθεσή της για να ετοιμαστεί για τις εκλογές, ενώ παράλληλα, τυχόν καθυστερήσεις μπορεί να συμπέσουν με τα «ραβασάκια» της Εφορίας στο τέλος του μήνα, έχοντας αρνητικό πρόσημο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο το «παιχνίδι» φαίνεται πως θα παιχτεί στην διαδικασία των διερευνητικών εντολών, με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη από την πλευρά του, να ξεκινά ήδη τον πρώτο κύκλο επαφών με τους υπόλοιπους αρχηγούς κομμάτων, ξεκινώντας από την Φώφη Γεννηματά.

Στη Νέα Δημοκρατία φαίνεται πως είναι πρόθυμοι να εξαντλήσουν το τριήμερο που διαθέτουν από το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές, με στόχο αποκλειστικά την ανατροπή των πολιτικών σχεδιασμών του επιτελείου του Αλέξη Τσίπρα.

Η τρίτη πολιτική δύναμη που θα πάρει στα χέρια της την διερευνητική εντολή, δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα είναι η Χρυσή Αυγή η το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη εάν συγκροτήσει γρήγορα κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ παραμένει άγνωστο εάν θα κρατήσει την διερευνητική εντολή όλο το τριήμερο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένες θεωρίες» ότι το ΠΑΣΟΚ εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα με τη πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με δημοσκόπο μετά τις Ευρωεκλογές έρχονται τα χειρότερα για την κυβέρνηση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...