Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σφάζονται στη Λαϊκή Ενότητα για μία εκλόγιμη θέση – Εκτός μένουν οι «ντίβες»

Σφάζονται στη Λαϊκή Ενότητα για μία εκλόγιμη θέση – Εκτός μένουν οι «ντίβες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε θρίλερ εξελίσσεται για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη η κατάρτιση των λιστών για τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, αφού οι μέχρι πρότινος «ντίβες» του ΣΥΡΙΖΑ που προσχώρησαν στο κόμμα σε συνδυασμό με τις χαμηλές δημοσκοπικές «πτήσεις» μοιάζουν με βόμβα έτοιμη να εκραγεί στα θεμέλια της Λαϊκής Ενότητας.

Ως επτασφράγιστο μυστικό κρατούν από το κόμμα Λαφαζάνη το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ακόμα η μπίλια δεν έχει «κάτσει» οριστικά για τους επικεφαλής, αν και το όνομα του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου ακούγεται όλο και πιο πολύ.

Με το μέχρι στιγμής ποσοστό να μην ξεπερνά το 4,5%, φαίνεται να προκαλεί πονοκέφαλο και έντονο προβληματισμό στις επιμέρους εκλογικές περιφέρειες.

Σε πανικό βρίσκονται οι υποψήφιοι που θέλουν πάση θυσία να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη Βουλή, καθώς τα χαμηλά ποσοστά που φαίνεται να λαμβάνει το κόμμα δεν τους διασφαλίζει το ενδεχόμενο αυτό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντα, αυτές έχουν εκφραστεί από τον Αντώνη Νταβανέλο, ενώ από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου έχει ζητηθεί μετ’ επιτάσεως στον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μπουν σε εκλόγιμη θέση οι «δορυφόροι» της, Ραχήλ Μακρή, Αγλαΐα Κυρίτση και Γιάννης Σταθάς.

Το πρόβλημα της κατάρτισης των λιστών είναι φανερό σχεδόν παντού καθώς στην Β Αθηνών, που πολιτεύονται οι Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ήσυχος, Νάντια Βαλαβάνη και Αγλαΐα Κυρίτση η Λαϊκή Ενότητα δεν αναμένεται να εκλέξει πάνω από 3 βουλευτές.

Στην Α’ Αθηνών η μία έδρα που εκτιμάται ότι θα λάβει η Λαϊκή Ενότητα πηγαίνει… νομοτελειακά στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αποτέλεσμα να μένει εκτός η προερχόμενη από τη ΔΕΑ του Αντώνη Νταβανέλου, Μαρία Μπόλαρη.

Αλαλούμ επικρατεί και στο υπόλοιπο Αττικής αφού εκτιμάται πως η Λαϊκή Ενότητα θα πάρει μία μόνο έδρα με τα μέχρι στιγμής δημοσκοπικά ευρήματα, καθώς εκεί εκλέγονται οι προερχόμενοι από την Αριστερή Πλατφόρμα Αλέκος Καλύβης, Βασίλης Πριμηκήρης και Γιάννης Τόλιος, ενώ τη θέση διεκδικεί σύμφωνα με πληροφορίες και παρά τις διαψεύσεις και ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος έχοντας λάβει τα μηνύματα ότι η θέση του στο ΣΥΡΙΖΑ είναι εξαιρετικά επισφαλής, έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ενδεχόμενη «μετακόμιση» της Νάντιας Βαλαβάνη στο Ηράκλειο, πέφτει πάνω στον Μιχάλη Κριτσωτάκη.

Η μεγάλη μάχη θα δοθεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, καθώς Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Λίτσα Αμανατίδου και Ιωάννα Γαϊτάνη διεκδικούν μία θέση στο επόμενο κοινοβούλιο.

Πρόβλημα έχει προκύψει και στην Κοζάνη, όπου εκλέγονται η Ραχήλ Μακρή και η στενή συνεργάτιδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευγενία Ουζουνίδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ραχήλ Μακρή αναμένεται να πάρει τον δρόμο προς την Αθήνα, που ωστόσο τα προβλήματα είναι ήδη μεγάλα λόγω του συνωστισμού υποψηφίων.

Εκτός, κοινοβουλίου εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθούν οι Θανάσης Πετράκος και Ελένη Ψαρρέα, οι οποίοι αμφότεροι κατεβαίνουν στη Μεσσηνία, πλην όμως στην περιφέρεια αυτή δεν εκλέγονται βουλευτές από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης.

Εκτός των όλων αυτών, σπαζοκεφαλιά για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αποτελεί και η αναζήτηση εκλόγιμης θέσης για τον Αλέκο Αλαβάνο.

Εξαιρετικά δύσκολη γίνεται και η εκλογή του Κώστα Λαπαβίτσα στην τετραεδρική περιφέρεια της Ημαθίας, ενώ κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τη Βοιωτία, στην οποία μάλιστα κατεβαίνουν τόσο ο Θανάσης Σκούμας όσο και ο Γιάννης Σταθάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ενοχή του οδηγού της Ντ. Μπακογιάννη για τον θάνατο του Ιάσανα Λαλλαούνη ζητεί ο Εισαγγελέας

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...