Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σχέδιο Γιούνκερ για να φύγουν πρόσφυγες από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία

Σχέδιο Γιούνκερ για να φύγουν πρόσφυγες από Ελλάδα, Ιταλία και Ουγγαρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα προτείνει την ερχόμενη εβδομάδα διευρυμένο σχέδιο για τη μετεγκατάσταση αιτούντων άσυλο σε όλες τις χώρες της Ένωσης από την Ουγγαρία, όπως επίσης και από την Ελλάδα και την Ιταλία, σύμφωνα με τις εθνικές ποσοστώσεις, επιβεβαίωσαν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι ο κ. Γιούνκερ πρότεινε στους συναδέλφους του επιτρόπους να αυξήσουν τον αριθμό των αιτούντων άσυλο που θα μετεγκατασταθούν από 120.000 σε 160.000.

Η εκπρόσωπος είπε στους δημοσιογράφους ότι προτάσεις όπως αυτή θα συμπεριληφθούν σε πακέτο μέτρων που θα παρουσιαστούν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρώτου αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, όπως μεταδόθηκαν από την Κω, «ο πρόεδρος Γιούνκερ θα ανακοινώσει μία εμπλουτισμένη πρόταση για τη μετεγκατάσταση την ερχόμενη εβδομάδα, ιδιαίτερα για τις τρεις χώρες που έχουν επηρεαστεί πιο πολύ, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία».

«Και πάλι, θα προτείνουμε στα κράτη – μέλη να διασφαλίσουν ότι θα έχουμε ένα κλειδί κατανομής, έτσι ώστε η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη να γίνει πράξη, να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι που φθάνουν στην Ευρώπη διασπείρονται στα κράτη – μέλη. Η Επιτροπή θα επιμείνει σε αυτό. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα με αυτό», κατέληξε.

Τον Ιούνιο, οι εθνικές κυβερνήσεις απέρριψαν πρόταση του κ. Γιούνκερ να δεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα στη βάση δεσμευτικών εθνικών ποσοστώσεων.

Αξιωματούχοι της Ε.Ε. δήλωσαν ότι ο κ. Γιούνκερ σκέπτεται τώρα να προτείνει παρόμοιο σύστημα, διευρυμένο στους 160.0000, το οποίο θα περιλαμβάνει επίσης όσους έχουν φθάσει στην Ουγγαρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Ρομπέρτο Καβάλι: Πέθανε ο διάσημος σχεδιαστής μόδας σε ηλικία 83 ετών

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...