Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανθρωποκυνηγητό στους νταβατζήδες εξαπολύει ο Τσίπρας

Ανθρωποκυνηγητό στους νταβατζήδες εξαπολύει ο Τσίπρας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πρόθεσή του να συγκρουστεί μετωπικά με όλα τα συμφέροντα και τους γνωστούς «νταβατζήδες» που λυμαίνονται το δημόσιο χρήμα θα υπογραμμίσει στις προγραμματικές του δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέχεια του δείγματος γραφής που έδωσε το Σάββατο, κατά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Πρόκειται για ένα πόλεμο διαρκείας που θα έχει αναγκαστικά πολλές παράπλευρες απώλειες, αφού ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά τους σχεδιασμούς της ολιγαρχίας και του πολιτικού κατεστημένου, προειδοποιώντας παράλληλα ότι κανείς δεν μπορεί πλέον να σταματήσει την προσπάθεια να ανασάνει η Δικαιοσύνη και να χτυπηθεί στη ρίζα του το καθεστώς της γενικευμένης διαπλοκής και της διαφθοράς στο δημόσιο βίο. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε παράσιτα τους Έλληνες νταβατζήδες στα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες με τις χαριστικές συμβάσεις.

Μίλησε για την εκμετάλλευση των κρατικών κονδυλίων από συγκεκριμένη κρατικοδίαιτη επιχειρηματική ελίτ, που όχι μόνο δεν βοήθησε τον τόπο την περίοδο της κρίσης, αλλά έσπευσε να προασπίσει τα προνόμιά της, κρύβοντας αφορολόγητα τα πλούτη της σε τράπεζες του εξωτερικού και σε παράκτιες εταιρείες.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε επίσης ότι οι διαπλεκόμενοι και οι ολιγάρχες έχουν προνομιακή σχέση με το τραπεζικό και εκδοτικό σύστημα και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αναπαράγει την αντιπολιτευτική γραμμή των μεγάλων συμφερόντων. Η επίθεση που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στους νταβατζήδες της ενημέρωσης, στους τραπεζίτες, στους μεσάζοντες, στους προμηθευτές του δημοσίου και τους εθνικούς εργολάβους δεν είναι άσχετη από κεντρικές πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει η κυβέρνηση. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία φιλοδοξεί να αλλάξει ριζικά το τηλεοπτικό τοπίο που αποτελεί τον ισχυρό βραχίονα της διαπλοκής.

Το νομοσχέδιο για την προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές συχνότητες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου ο διαγωνισμός για τα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και δύο μήνες αργότερα για τα περιφερειακά κανάλια.

Στο ίδιο διάστημα πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο που θα επιφέρει ριζικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη για να σταματήσουν να λειτουργούν τα παραδοσιακά κυκλώματα που για χρόνια προστάτευσαν τους διαπλεκόμενους νταβατζήδες, τους μιζαδόρους των εξοπλιστικών και είχαν εξασφαλίσει καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας σε ολιγάρχες και καταχραστές του δημοσίου χρήματος.

Χωρίς τη γνωστή και δεδομένη μέχρι σήμερα ασυλία τους αναμένεται να βρεθούν δικαστές που για χρόνια βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις και είχαν αποκτήσει σχέσεις διαπλοκής με το πολιτικό και επιχειρηματικό σύστημα, ώστε η Δικαιοσύνη να μπορεί επί της ουσίας και όχι μόνο στα λόγια να ανταπεξέλθει στα νέα καθήκοντα που είναι η προστασία του δημοσίου συμφέροντος και του δημοσίου χρήματος. Απόφαση της Δικαιοσύνης θα πρέπει να είναι να διερευνηθούν άμεσα όλες οι υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος στις οποίες κατά… σύμπτωση εμπλέκονται οι αστέρες της διαπλοκής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ζαχάροβα: «Η πατρίδα μας δεν πωλείται» – Δεν θα δοθούν πίσω τα εδάφη που κατασχέθηκαν στην Ουκρανία

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

SoftBank: Eπενδύει σχεδόν $1 δισ. στην προώθηση της AI, αξιοποιώντας τα τσιπ της Nvidia

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...