Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tσίπρας: Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών – Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συντάξεις

Tσίπρας: Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών – Παλεύουμε για αξιοπρεπείς συντάξεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις δυσκολίες που υπάρχουν στην κοινωνία και στην εφαρμογή του προγράμματος αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή του εισήγηση στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε έμφαση στις «μάχες» που έχει να δώσει το κόμμα και η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρουσίασε με ειλικρίνεια τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό:

“Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.”

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο κ. Τσίπρας επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος.

«Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει «αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη».

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών της Κουμουνδούρου την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Παράλληλα, επεσήμασε τη σημασία του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες, που -όπως είπε- προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και στην «αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία».

Χαρακτηριστικά ανέφερε: “ Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο.”

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...