Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ο Τσίπρας έφτασε να «ξηλώσει» οριστικά τη Σαββαΐδου

Πώς ο Τσίπρας έφτασε να «ξηλώσει» οριστικά τη Σαββαΐδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το υπουργικό συμβούλιο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για να παυθεί από τα καθήκοντά της η γγ Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου», ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου, γράφοντας τον επίλογο στο σίριαλ των τελευταίων ημερών, μετά την εμπλοκή της με τη Δικαιοσύνη για δύο υποθέσεις, μία πλημμελημματικού και μία κακουργηματικού χαρακτήρα.

«Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι», τόνισε η κ. Γεροβασίλη, «σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ειδικά σε δημόσιους λειτουργούς, να λειτουργούν ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, επίσης όχι μόνο αυτό, αλλά να ευνοούν και συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και οι οποίες αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής». «Σε αυτή τη χώρα», σημείωσε, «υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν».

Στο ερώτημα εάν θα υπάρχει ένα κενό, είπε ότι «θα λυθούν όλα όπως πρέπει να λυθούν, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία».

Σε ερώτημα σχετικά με το εάν συμφωνούν οι εταίροι, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «είμαστε κυρίαρχο κράτος, αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε και η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου ομοφώνως με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή».

Η απόφαση για απομάκρυνση της κας Σαββαΐδου πάρθηκε μετά την άρνηση της ίδιας να υποβάλει την παραίτησή της, την οποία της είχε ζητήσει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατόπιν εντολής του Αλέξη Τσίπρα, όταν αποκαλύφθηκε η σοβαρή εμπλοκή της σε δύο υποθέσεις που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Ωστόσο, η κα Σαββαΐδου είχε περάσει στην αντεπίθεση, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία καταφερόταν κατά της κυβέρνησης και αρνιούνταν ότι ζημίωσε το Δημόσιο και να υποβάλλει παραίτηση με το πρόσχημα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αποδοχή των κατηγοριών. «Δεν ζημίωσα το Δημόσιο, δεν ωφελήθηκα εγώ. Η παραίτησή μου θα οδηγήσει στη μετατροπή της ανεξάρτητης ΓΓ Δημοσίων Εσόδων σε μια φοβισμένη φορολογική διοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος είχε απαντήσει ότι η κυρία Σαββαΐδου θα έπρεπε να παραιτηθεί από τη στιγμή που υπάρχουν «γκρίζα συννεφάκια στην πλάτη της», αφήνοντας αιχμές για τις υποθέσεις με την παράταση καταβολής του φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων κατά ένα έτος, πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα αλλά και την υπόθεση παγώματος προστίμου ύψους 76 εκατ. ευρώ, για την οποία η επικεφαλής της ΓΓΔΕ ελέγχεται ποινικά και θα προσέλθει σε ανωμοτί εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου για το κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων την Δευτέρα.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η αποκάλυψη της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με την οποία η κα Σαββαΐδου γνώριζε για την εμπλοκή του ονόματός της και επεδίωκε με τροπολογία να «αυτοπροστατευτεί» από τις δικαστικές περιπέτειές της. Ωστόσο, η κυβέρνηση απέρριψε το σχέδιο τροπολογίας που επιχείρησε να προωθηθεί η κ. Σαββαΐδου ζητώντας το «ακαταδίωκτο» για πράξεις και αποφάσεις που έγιναν κατά την άσκηση των καθηκόντων της.

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα η Κατερίνα Σαββαΐδου προσέρχεται για να δώσει εξηγήσεις ενώπιον των οικονομικών Εισαγγελέων με ανομωτί κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου για το ενδεχόμενο τέλεσης κακουργηματικης απιστίας στην υπηρεσία.

Το ερευνόμενο αδίκημα αφορά απόφαση της κ. Σαββαΐδου να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ” ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Η ελεγχόμενη από τους Εισαγγελείς απόφαση φέρεται να «πάγωσε» επ” αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ” αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...