Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο και απόντες Σαμαρά – Καραμανλή η ΝΔ

Με Πλακιωτάκη αντιπρόεδρο και απόντες Σαμαρά – Καραμανλή η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ορίστηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, με απόφαση του μεταβατικού προέδρου του κόμματος, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο οποίος στρώνει το έδαφος για την περίπτωση παραίτησής του το απόγευμα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, με τον κ. Πλακιωτάκη να αναλαμβάνει χρέη προέδρου.

Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, η οποία θα γίνει υπό τη βαριά σκιά των πρωτοφανών καταγγελιών μεταξύ των συνυποψηφίων και της σφοδρής επίθεσης την οποία εξαπέλυσε δις τη Δευτέρα ο κ. Μεϊμαράκης εναντίον των Σαμαρά, Βορίδη, Τζιτζικώστα και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία προσέρχονται οι υποψήφιοι με ακονισμένα τα μαχαίρια τους και αναμένεται να είναι κάτι παραπάνω από… εκρηκτική, θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο με τον μεταβατικό πρόεδρο που θα πάει τη ΝΔ μέχρι τις εσωκομματικές εκλογές της 13ης Δεκεμβρίου, εφόσον φυσικά τηρηθούν τα μέχρι στιγμής συμφωνηθέντα στη χθεσινή Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και δεν υπάρξει νέα εστία εσωκομματικής σύγκρουσης.

Κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη πάντως τόνιζαν πως αναμένουν από τον Αντώνη Σαμαρά μία δημόσια διάψευση για τα όσα ανέφερε χθες η εφημερίδα «Έθνος» και σύμφωνα με τα οποία ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί μεταβατικό πρόεδρο στο κόμμα. Πηγές από την πλευρά του κ. Σαμαρά τόνιζαν πως ήδη από χθες το δημοσίευμα αυτό έχει διαψευσθεί.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι ο Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Κώστας Καραμανλής δεν προτίθενται να δώσουν το παρόν στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, την ώρα που το χάσμα βαθαίνει και το ενδεχόμενο διάσπασης με φόντο τις εσωκομματικές κάλπες είναι πιο ορατό από ποτέ.

Η κίνηση αυτή από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους της «γαλάζιας» παράταξης ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να μην οξυνθούν περαιτέρω τα πνεύματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...