Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών

Τσίπρας: Να μην αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρέπει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Συνόδου που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «η Ελλάδα, που αυτή τη στιγμή βιώνει μια άνευ προηγουμένου προσφυγική κρίση και την ανθρώπινη απόγνωση, δίνει πολιτική προτεραιότητα στην ανάγκη να αποτραπεί ο κίνδυνος μετατόπισης της κλιματικής αλλαγής» και έστειλε μήνυμα αναφέροντας: “Ελπίζω, ότι όλοι μας σε αυτήν την αίθουσα δεν θα αποδείξουμε ότι είμαστε κατώτεροι των περιστάσεων, γιατί δεν θα επιτρέψουμε στις μελλοντικές γενιές να μας κατηγορήσουν ότι δεν εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία.”

«Η νεοφιλελεύθερη πολιτική κλέβει το μέλλον των παιδιών μας» είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας και ξεκαθάρισε ότι «δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις στη βάση του κέρδους και της μεγιστοποίησής του».

Συνεχίζοντας την κριτική του στον νεοφιλελευθερισμό, ο πρωθυπουργός «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών και των μεγάλων εταιρειών», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.

Όσον αφορά στην Ελλάδα, διαβεβαίωσε ότι παρά την κρίση, τα περιβαλλοντικά προβλήματα παραμένουν ψηλά στην ατζέντα. Όπως εξήγησε, το 20% των ευρωπαϊκών κονδυλίων χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Θεωρούμε την πράσινη ανάπτυξη το πιο σημαντικό γεγονός» σημείωσε ο πρωθυπουργός. Κάλεσε δε, τον διεθνή θαλάσσιο οργανισμό να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εκπομπής των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπουν τα πλοία.

Από το Παρίσι, την πληγωμένη από την τρομοκρατία πόλη, όπως επισήμανε, υπογράμμισε ότι «δηλώνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή ειρήνης, δημοκρατίας, αλληλεγγύης και οικολογικής συνείδησης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εστέρ Ντιφλό: Οι πλούσιες χώρες χρωστούν 500 δισεκατ. δολάρια τον χρόνο σε «ηθικό χρέος» στις φτωχές χώρες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...