Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόσκληση (;) Παππά προς ΠΑΣΟΚ : Οι σοσιαλιστές να συμμαχήσουν με την αριστερά

Πρόσκληση (;) Παππά προς ΠΑΣΟΚ : Οι σοσιαλιστές να συμμαχήσουν με την αριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έμμεση πρόσκληση για συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα «il manifesto», ο κ. Παππάς, στην ερώτηση αν να υπάρξει μια κοινή πορεία των σοσιαλιστών και της Αριστεράς, ο κ. Παππάς απαντά:

«Το ΠΑΣΟΚ, στην Ελλάδα, από κραταιό κόμμα έγινε ένα μικρό κόμμα το οποίο και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του λαού, ενώ οι Πορτογάλοι σοσιαλιστές, επέλεξαν να κάνουν την υπέρβαση και να σχηματίσουν μια κυβέρνηση με την Αριστερά. Νομίζω ότι η ιστορία θα αποδείξει ότι για τη σοσιαλδημοκρατία, η ενδεδειγμένη λύση είναι εκείνη των συμμαχιών προς τ’ Αριστερά».

Μάλιστα, ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος στην στάση της Γαλλίας και την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Ολάντ στην Αθήνα, ο Νίκος Παππάς, επαναφέρει εμμέσως το θέμα λέγοντας:

«Η Γαλλία στήριξε με θάρρος την Ελλάδα στην τελευταία φάση της διαπραγμάτευσης, αλλά και ο Ματέο Ρέντσι στήριξε ανοικτά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων που έγιναν το καλοκαίρι.

Όλοι μας, όλες οι προοδευτικές δυνάμεις και της αριστεράς, πρέπει να καταφέρουμε να συντονίσουμε την πολιτική μας ατζέντα και να την προωθήσουμε με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει όλο και περισσότερα αποτελέσματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Σε ότι αφορά την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο ασφαλιστικό, ο κ. Παππάς επισημαίνει ότι «Εκείνο που θέλουμε να πετύχουμε, είναι να μην μειωθούν οι συντάξεις. Και για να τα καταφέρουμε, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε το συνταξιοδοτικό σύστημα, είναι αναγκαίο να αυξηθούν οι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών».

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει επίσης ότι «στη φάση αυτή πρέπει να σταλεί οπωσδήποτε, στην κοινωνία, το μήνυμα ότι δεν θα γίνουν περικοπές. Διότι οι συντάξεις, στο παρελθόν, μειώθηκαν έντεκα φορές, περίπου κατά 40%, χωρίς αυτό να λύσει το πρόβλημα». «Χάρη στη ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο σε εκατό δόσεις, ένα εκατομμύριο εκατό χιλιάδες περιπτώσεις- φυσικά και νομικά πρόσωπα- μπήκαν σε αυτήν τη διαδικασία. Ένα ολόκληρο κομμάτι του λαού μας επέστρεψε στην κανονικότητα, ανακτώντας εμπιστοσύνη και δημιουργώντας περισσότερα έσοδα» υπογραμμίζει, ο κ. Παππάς.

Σε σχέση με το θέμα του χρέους, ο υπουργός Επικρατείας τονίζει:«Μέριμνα όλων των μερών- για να μην πάνε χαμένα τα χρήματα που μας δανείζουν οι εταίροι, αλλά ούτε και οι προσπάθειες του ελληνικού λαού- είναι να φύγει από το τραπέζι οποιαδήποτε σκέψη και δυνατότητα, στο μεσοπρόθεσμο μέλλον, να μπορεί να ξανανοίξει ένα θέμα βιωσιμότητας του χρέους. Θα πρέπει να μπει στο τραπέζι και να υπογραφεί μια λύση η οποία πραγματικά θα το λύνει αυτό το πρόβλημα, αφαιρώντας οποιαδήποτε αιτία ανησυχίας για τους καταναλωτές και τους επενδυτές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...