Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Πρoέχει να βγάλουμε πλούτο και όχι πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια

Μητσοτάκης: Πρoέχει να βγάλουμε πλούτο και όχι πώς θα μοιράσουμε τη φτώχεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έχω πολύ καλές σχέσεις με τον κ. Τζιτζικώστα, αλλά σήμερα δε συζητήσαμε τις εκλογές στη ΝΔ», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τη συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και ερωτηθείς σχετικά με τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή και τη σημασία της Βορείου Ελλάδας στην έκβαση της εσωκομματικής αναμέτρησης, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος επισήμανε ότι εργάζεται για μία ΝΔ χωρίς προσωπικές αναφορές.

«Είναι καλές για να πίνουμε καφέ, αλλά δεν αξίζουν στη ΝΔ που οραματίζομαι», συνέχισε και έδωσε έμφαση στον στόχο της ανανέωσης.

«Είμαι 47 ετών, ούτε νέος, ούτε πολύ μεγάλος, αλλά έχω νέες ιδέες», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την ανησυχία για την ενότητα της ΝΔ ξεκαθάρισε πως όποιος και αν κερδίσει, «η ΝΔ θα είναι ενωμένη». Το ερώτημα είναι αν θα είναι και ανανεωμένη, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό, έδωσε έμφαση στις προτάσεις του για τη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω της ανάπτυξης, ενώ δήλωσε έτοιμος και να κερδίσει τις εκλογές και να κυβερνήσει την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα, απέρριψε τη θεωρία ότι η υποψηφιότητά του έχει ταξικά χαρακτηριστικά, αναφέροντας τις εκλογικές του επιδόσεις στη Β’ Αθηνών που περιλαμβάνει και την Εκάλη και την Αγία Βαρβάρα. Και έκανε ένα ακόμη βήμα, θέτοντας ο ίδιος το ερώτημα «ποιος είναι πιο χρήσιμος για τους ανέργους»;

«Δεν είμαι νεοφιλελεύθερος, είμαι ένας μετριοπαθής φιλελεύθερος πολιτικός που πιστεύω στην ελεύθερη αγορά και τον ισορροπημένο ρόλο του κράτους», τόνισε και πρόσθεσε: «Πρώτα πρέπει να βγάλουμε πλούτο και να μη συζητάμε πως θα μοιράσουμε τη φτώχεια μας, όπως κάνει η κυβέρνηση».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι «αν έχω να επιλέξω μεταξύ υπηρεσιών καθαρισμών και γιατρών θα επιλέγω πάντα γιατρούς». Για το ασφαλιστικό σημείωσε ότι η πρόταση της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα ενός έτους δημοσιονομικού εκτροχιασμού.

«Αντί για ανάπτυξη το 2015 είχαμε ύφεση» τόνισε και εξέφρασε την αντίθεσή του στην επιβάρυνση των ελευθέρων επαγγελματιών και την υπερφορολόγηση της εργασίας.

«Στο Δημόσιο υπάρχει ακόμη λίπος που μπορεί να μειωθεί, υπάρχουν πάντα και άλλες λύσεις» είπε και επισήμανε την ανάγκη μεταρρυθμίσεων.

«Θα δώσετε συναίνεση;», ρωτήθηκε και διεμήνυσε: «Εμείς θα καταψηφίσουμε το ασφαλιστικό» απάντησε χωρίς περιστροφές. Δε θα γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης».

Είναι ένα πικρό ποτήρι που ο κ. Τσίπρας θα πιει με τον κ. Καμμένο, σημείωσε και ανέφερε ότι αν η κυβέρνηση χάσει την πλειοψηφία ο πρωθυπουργός θα πρέπει να παραιτηθεί. Δήλωσε, πάντως, αντίθετος με την προοπτική οικουμενικής κυβέρνησης.

«Το κλείσιμο των τραπεζών ήταν ένα μεγάλο έγκλημα και οι δηλώσεις Βαρουφάκη δείχνουν ότι ήταν και προμελετημένο, θα γίνει εξεταστική», ξεκαθάρισε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «υπάρχει βάσιμη υποψία πως υπήρχε γνώση και πρέπει να μάθουμε αν υπήρχε και σχέδιο».

Νιώθω αουτσάιντερ γιατί ως αουτσάιντερ ξεκίνησα, αλλά στη ΝΔ όλα τα αουτσάιντερ έχουν κερδίσει, είπε με νόημα ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και απέρριψε τον χαρακτηρισμό «μουσαφίρη» για τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...