Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δράση: “Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Ακροδεξιάς απειλεί την σταθερότητα της χώρας”

Δράση: “Ο Εμφύλιος Πόλεμος της Ακροδεξιάς απειλεί την σταθερότητα της χώρας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση με τίτλο “ο Εμφύλιος Πόλεμος της Ακροδεξιάς απειλεί την σταθερότητα της χώρας”, σχολιάζει η Δράση τις εξελίξεις γύρω από το τεράστιο σκάνδαλο που έχει προκύψει από την αποκάλυψη της συνομιλίας ΜπαλτάκουΚασιδιάρη.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:

“Η χθεσινή παραίτηση του Γ.Γ. της κυβέρνησης σαν συνέπεια των αποκαλύψεων μαγνητοφωνημένης του συνομιλίας με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ρίχνει φως σε ένα καλά φυλαγμένο μυστικό. Την ανοχή της δράσης της Χρυσής Αυγής, για πολύ καιρό, από ένα τμήμα της κυβέρνησης.

Παρά το γεγονός ότι η ειδησεογραφία έβριθε, για μήνες, από τις εγκληματικές πράξεις των χρυσαυγιτών, τα επίσημα όργανα της πολιτείας αδιαφορούσαν.

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός με δήλωση του μετά την δολοφονία Φύσσα είχε σημειώσει: ««Φάνηκε… ότι υπάρχει ήδη επαρκές νομικό οπλοστάσιο από τη Δημοκρατία μας που επιτρέπει στην Πολιτεία να την προστατέψει τη Δημοκρατία και να προστατέψει και τη δημοκρατική νομιμότητα. Εκείνο που έλειπε ήταν η Πολιτική βούληση! Και τώρα δείξαμε ότι υπάρχει πλέον και Πολιτική βούληση.»

Η προβολή της πολιτικής βούλησης από τον πρωθυπουργό σημαίνει ότι πιστεύει ότι αυτή, η κυβέρνηση, είναι εκείνη που κινητοποιεί τους, ανεξάρτητους κατά τα άλλα, θεσμούς της δικαιοσύνης. Και σημαίνει επίσης ότι πριν την δολοφονία η «πολιτική βούληση» ήταν απούσα.

Αναδεικνύονται έτσι από τις χθεσινές εξελίξεις δύο θέματα κολοσσιαίας σημασίας: Πρώτον ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται να έχει ρόλο στην ενεργοποίηση, η όχι, ανεξάρτητων θεσμών. Και δεύτερον ότι τμήμα της αντιλαμβάνεται την Χρυσή Αυγή σαν χρήσιμα, ομογάλακτα, αδέλφια.

Τόσο το παιχνίδι με τους θεσμούς και την διάκριση των εξουσιών, όσο και η αποκάλυψη του «εμφυλίου πολέμου» της ακροδεξιάς, βάζουν βαριά σκιά στην διακυβέρνηση και απειλούν την ομαλή πορεία της χώρας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Ο Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθήνας

Τaz: «Κακοφωνία στις Βρυξέλλες» για τη Γάζα – Επικρατεί χάος εξαιτίας φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ

Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα Χαρδαλιά, Μπακογιάννη στις αυτοδιοικητικές εκλογές

Βασίλης Στίγκας: Στηρίζω τον Ηλία Κασιδιάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...