Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αβραμόπουλος έκραξε τη Le Monde για τη Σένγκεν

Ο Αβραμόπουλος έκραξε τη Le Monde για τη Σένγκεν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα γαλλικά και μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έδωσε απάντηση στο δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, σύμφωνα με το οποίο οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. ζήτησαν από την Κομισιόν, εφαρμογή του άρθρου 26 που αποκόπτει την Ελλάδα από τη ζώνη Σένγκεν για τα επόμενα δύο χρόνια.

«Δεν συζητάμε για την αναστολή της Σένγκεν ούτε για την αποβολή κάποιου μέλους», έγραψε στον λογαριασμό του ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: «Πρέπει να εφαρμόσουμε κανόνες και να ενισχύσουμε τα εξωτερικά σύνορα».

ScreenShot_20160127104639

Όπως ανέφερε η Le Monde, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ε.Ε. κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει τη νομική βάση, μέσα από το άρθρο 26 της Συνθήκης Σένγκεν, έτσι ώστε να παραταθούν οι συνοριακοί έλεγχοι μέχρι και δύο χρόνια.

Ουσιαστικά η Επιτροπή καλείται να αξιολογήσει την κατάσταση στα σύνορα της Ελλάδας και να ετοιμάσει τη σχετική έκθεση σε δύο με τρεις εβδομάδες. Στη συνέχεια θα δοθεί τρίμηνη διορία στην Ελλάδα για να διορθώσει τις «συνεχιζόμενες ελλείψεις» στη φύλαξη των συνόρων της. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει διορία έως την άνοιξη για να διορθώσει τις «συνεχιζόμενες ελλείψεις» στη διαχείριση των συνόρων της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Στη «γραμμή» Δένδια ο Δ. Αβραμόπουλος: «Στηρίζω το αίτημα του Πάνου Ρούτσι»

Αλέξης Τσίπρας: Το 45% του πληθυσμού έχει οικονομικές δυσκολίες και το 35% είναι χρεωμένο

Αλέξης Τσίπρας: «Ποτέ δεν διψούσα για εξουσία. Αλλά μου λείπει η ενεργός πολιτική και η επαφή με τους ψηφοφόρους»

Αναγόρευσαν σε επίτιμη διδάκτορα τη Μάνια Τελαλιάν που έλεγε «όχι» στην οριοθέτηση ΑΟΖ και γι’ αυτό την «αποκεφάλισε» ο Δένδιας – Ενθουσιώδης κι «αποκαλυπτική» ομιλία Γεραπετρίτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...