Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμία διάθεση για διάλογο από τους αγρότες

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επέκταση των ωρών αποκλεισμού των εθνικών οδών και τετελεσμένο προς την πλευρά της κυβέρνησης ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν επ΄αόριστον εάν δεν αποσυρθεί πλήρως η μεταρρύθμιση για το ασφαλιστικό και δεν ξεκινήσει από το μηδέν ο διάλογος απαντούν οι αγρότες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χθες από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να γεφυρώσει το χάσμα με τους αγρότες και επανέλαβε το προσκλητήριο διαλόγου, που συνοδεύτηκε όμως και από μια προειδοποίηση. Ότι οι αγρότες θα είναι οι χαμένοι αν δεν προσέλθουν στο διάλογο για να καταθέσουν προτάσεις και να συζητήσουν για το ασφαλιστικό.

Οι αγρότες από την πλευρά τους ξεκαθαρίζουν πως «δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός “διαλόγου” που δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα δίκαια και ζωτικά αιτήματα που αποφασίσαμε. Καμιά συνάντηση αν δεν αποσυρθούν τα σχέδια για το ασφαλιστικό, αν δεν καταργηθεί η φορολογία από το πρώτο ευρώ και τα τεκμήρια διαβίωσης».

Στο κλείσιμο της εθνικής οδού Χανίων-Ρεθύμνου, στο ύψος της διασταύρωσης προς «Μεγάλα Χωράφια», προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης αγρότες και κτηνοτρόφοι, μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σοφοκλής Τσουρουνάκης, ο αποκλεισμός θα είναι ολιγόλεπτος, αλλά θα επαναλαμβάνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Την ίδια ώρα, εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους στην ανατολική Κρήτη, με μπλόκα και καταλήψεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Στο Ηράκλειο, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν, για δεύτερη ημέρα, στον αποκλεισμό των γραφείων του ΟΓΑ, ενώ αγρότες της περιοχής Αστερουσίων Ηρακλείου βρίσκονται με τα τρακτέρ και τα αγροτικά αυτοκίνητά τους στον κόμβο των Πραιτωρίων, από όπου καλούν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να στηρίξουν τον αγώνα.

Επίσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο μηχανοκίνητη πορεία, στην οποία συμμετείχαν αγρότες με τα αυτοκίνητά τους, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων Αρχανών και Αστερουσίων.

Στον κόμβο του Οροπεδίου παραμένουν αγρότες από το Λασίθι, κλείνοντας κατά διαστήματα τον δρόμο, ενώ αγρότες του νομού συγκεντρώθηκαν και στην Παχειά Αμμο, από την περιοχή της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Μεραμβέλλου Λασιθίου, οι οποίοι, επίσης, κατά διαστήματα κλείνουν τον δρόμο.

Παράλληλα, το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας εξέδωσε ψήφισμα στήριξης και συμπαράστασης στον αγώνα τους, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγροτικός κόσμος και κατ’ επέκταση ο πρωτογενής τομέας της οικονομίας, που αποτελούν βασικούς πυλώνες της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής ανάπτυξης, πλήττεται βάναυσα από τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση».

Παράλληλα, οι αγρότες ετοιμάζονται για το μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, το οποίο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 4 Φεβρουαρίου, στο Ηράκλειο, με μηχανοκίνητη πορεία προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μεγάλη αυτοκινητοπορεία αγροτών και παράσταση διαμαρτυρίας έγινε έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας.

Οι αγρότες στις 12.00 περίπου το μεσημέρι μπήκαν με δύναμη διακοσίων περίπου τρακτέρ και αγροτικών οχημάτων από το μπλόκο του Κουτσοποδίου στην πόλη του Άργους και μέσω των κεντρικών οδών έφτασαν στην πλατεία, όπου για λίγο στάθμευσαν και από μικροφώνου εξέθεσαν τα αιτήματά τους για να γίνουν γνωστά στους πολίτες. Ακολούθως κατευθύνθηκαν στην πλατεία Λαϊκής Αγοράς, όπου σήμερα υπολειτουργούσε, αφού οι παραγωγοί λαϊκών αγορών συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις των αγροτών και στην συνέχεια βγήκαν από την πόλη, έχοντας όμως προκαλέσει κυκλοφοριακή ασφυξία στην πόλη.

Στη συνέχεια οι αγρότες κατευθύνθηκαν στο Ναύπλιο, όπου μέσω της 11ης μπήκαν στην πόλη κι έφτασαν στην πλατεία Δικαστηρίων, δημιουργώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη και από εκεί κατευθύνθηκαν στην παραλιακή Ναυπλίου – Νέας Κίου και αυτή την ώρα πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του διοικητηρίου της περιφερειακής ενότητας κι εσπεριδοκαλλιεργητές πέταξαν κλούβες με πορτοκάλια.

Ο επικεφαλής της συντονιστικής των αγροτών της Αργολίδας, Δημήτρης Δήμας, σημείωσε με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, «αγωνιζόμαστε για να πάρει πίσω η κυβέρνηση το ασφαλιστικό που είναι σκέτη φορολογία κι αν ισχύσει, εμείς για να πληρώσουμε τον ΟΓΑ και τους φόρους θα πρέπει να δανειστούμε» και πρόσθεσε ότι, «θέλουμε διάλογο από μηδενική βάση».

Οι αγρότες ολοκληρώνοντας την παράσταση διαμαρτυρίας θα επιστρέψουν στο μπλόκο του Κουτσοποδίου και ο κ. Δήμας κάλεσε να τους ενισχύσουν στο μπλόκο και οι άλλες επαγγελματικές τάξεις της Αργολίδας που θίγονται από το ασφαλιστικό.

Εν τω μεταξύ να σημειώσουμε ότι σήμερα υπολειτούργησε στην Τρίπολη και η λαϊκή αγορά Μπασιάκου, αφού περισσότεροι από τους μισούς πάγκους ήταν κενοί λόγω της συμμετοχής των παραγωγών στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...