Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε ποιοι συγκροτούν τον πυρήνα των συνεργατών του Σαμαρά

Δείτε ποιοι συγκροτούν τον πυρήνα των συνεργατών του Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποσυντονίστηκε ο στενός κύκλος των εμπίστων του Αντώνη Σαμαρά μετά το ξέσπασα του σκανδάλου Μπαλτάκου.

Όπως γράφει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, οι άνθρωποι του Πρωθυπουργού προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές και επαγγελματικές αφετηρίες.

Ας δούμε όμως ποια είναι τα πρόσωπα που συντελούν την ομάδα των πρωθυπουργικών συνεργατών:

Δημήτρης Πτωχός
Στέλεχος που αναδείχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο Μεσσήνιος μηχανολόγος μηχανικός έχει την εποπτεία του τμήματος νέων τεχνολογιών στο Μαξίμου.

Δημοσθένης Δαββέτας
Ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφος και δοκιμιογράφος, ο σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά επί πολιτιστικών θεμάτων προετοιμάζεται για το Ευρωκοινοβούλιο της ΝΔ.

Δημήτρης Κανελλόπουλος
Ο Μεσσήνιος προσωπάρχης του Μαξίμου, υπήρξε διευθυντής του πολιτικού γραφείο του Αντώνη Σαμαρά και υπεύθυνος της εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

Διονύσης Καραχάλιος
Ο δικηγόρος και πρώην νομάρχης της ΝΔ, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανήκει στο στενό κύκλο των συνομιλητών του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης, έχει προϊστορία στο Δίκτυο 21.

Δημήτρης Σταμάτης
Ο Θεσσαλονικιός υπουργός Επικρατείας στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Μέγαρου Μαξίμου και αποτελεί ουσιαστικά τον κεντρικό δίαυλο του Πρωθυπουργού με τα μέλη της κυβέρνησης. Αναλαμβάνει πυροσβεστικό ρόλο στις κυβερνητικές κρίσεις ενώ έχει δημιουργήσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τον έτερο κυβερνητικό πόλο και προσωπικά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Χρύσανθος Λαζαρίδης
Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ δεν επενδύει στο κοινοβουλευτικό έργο του καθώς τα καθήκοντα του συνδέονται άμεσα με την πρωθυπουργική ατζέντα. Επίσης εδρεύει στο Μαξίμου, επιμελούμενος τις ομιλίες του Αντώνη Σαμαρά.

Γιώργος Μουρούτης
Υπό την καθοδήγησή του, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού έχει αναδειχθεί σε πηγή συγκρούσεων όχι μόνο με την αντιπολίτευση αλλά και με γαλάζια στελέχη.

Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Ο γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού έργου δεν εδρεύει στο Μαξίμου, αλλά σχεδόν καθημερινά βρίσκεται στο πρωθυπουργικό γραφείο, αποτελώντας και έναν δίαυλο με τη γερμανική κυβέρνηση (μέσω Φούχτελ).

Σταύρος Παπασταύρου
Ο δικηγόρος με μεταπτυχιακό στο Χάρβαρντ εξελίσσεται σε πρόσωπο – “κλειδί” δίπλα στον Πρωθυπουργό, με κεντρικό ρόλο στις επαφές με τα γραφεία των υπόλοιπων Ευρωπαίων ηγετών, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και, εν τέλει, στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

Κώστας Μπούρας
Ο γενικός γραμματέας του Γραφείου Πρωθυπουργού, όπως είναι ο επίσημος τίτλος το, θεωρείται στέλεχος χαμηλών τόνων και αποτελεί τον επίσημο δίαυλο του Μαξίμου κυρίως με το γαλάζιο στερέωμα – τα κυβερνητικά μέλη και τα στελέχη της ΝΔ.

Θόδωρος Δραβίλλας
Η επιλογή του για τη διοίκηση της ΕΥΠ ήταν από τις πρώτες που ανακοινώθηκαν με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμαρά.

Γιάννης Μουρμούρας
Ο καθηγητής Μακροοικονομίας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας προοριζόταν για κυβερνητική θέση καθώς είχε διατελέσει υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να παραμείνει δίπλα του, σε ρόλο οικονομικού συμβούλου.

Σταύρος Βασιλόπουλος
Ο διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού συνδέεται με τον Αντώνη Σαμαρά από τα χρόνια του στο ΥΠΕΞ (1990 – 1992).

Φαήλος Κρανιδιώτης
Κόκκινο πανί για πολλούς και στη ΝΔ καθώς του καταλογίζουν εμπάθεια και μισαλλοδοξία, ο δικηγόρος που είχε αναλάβει και τα ηνία του Δικτύου 21 επενδύει στην πολυετή σχέση του με τον Αντώνη Σαμαρά, επιδιώκοντας να μεταπηδήσει και στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...