Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος

Μαξίμου: Η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διαπλοκή, Μέγαρο Μαξίμου, Τηλεόραση,

Η συζήτηση την Πέμπτη στην Βουλή για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες δεν ήταν μια μάχη ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση, αλλά ανάμεσα στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία και την διαπλοκή, αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, τονίζοντας ότι η διαπλοκή ηττήθηκε κατά κράτος.

Όπως σημειώνουν, η αντιπολίτευση εμφανίστηκε απρόθυμη να ζητήσει την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποσκοπεί στο να αναλάβει κάθε βουλευτής προσωπικά την ευθύνη για αυτό υπέρ του οποίου ψηφίζει.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο στα κοινοβουλευτικά χρονικά, να φέρνει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία την αντιπολίτευση μπροστά σε ονομαστική ψηφοφορία και όχι το αντίθετο, αναφέρουν με νόημα από το Μαξίμου.

Παράλληλα τονίζουν ότι από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίασαν 30 βουλευτές, όλοι της αντιπολίτευσης, κάποιες από τις απουσίες αυτές ήταν ηχηρότατες. Για την ιστορία παραθέτουν επίσης τον διάλογο του υπουργού Επικρατείας Ν. Παππά με την βουλευτή της ΝΔ κα Σοφία Βούλτεψη: (από τα πρακτικά της Βουλής)

«ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ (Υπουργός Επικρατείας): Περιμέναμε ειλικρινά, μία κουβέντα αυτοκριτικής. Είστε ικανοποιημένοι από το τηλεοπτικό τοπίο; ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Ναι!»

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν επίσης την διαμάχη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ κ. Δένδια με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της «Χρυσής Αυγής» για τον ιστορικό ρόλο του Ιωάννη Μεταξά. «Είναι χαρακτηριστική της ιδεολογικής σύγχυσης στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης», σημειώνουν.

Όσον αφορά τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αναφέρουν ότι θεώρησε καλό να κοσμήσει την ομιλία του με ένα (μάλλον ατυχές πολιτικά και ακόμα ατυχέστερο σε επίπεδο αστεϊσμού) ιστορικό παράδειγμα, παρμένο αυτούσιο (αλλά χωρίς αναφορά) από δημοσίευμα του Βήματος. «Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε επίσης αδιάβαστος. Στην προσπάθεια του να εμπλέξει την Ευρωπαϊκή Ένωση στην υπεράσπιση της διαπλοκής είπε ότι “ότι η διάταξη αυτή θα ενεργοποιήσει τα θεσμικά αντανακλαστικά των Βρυξελλών”. Προφανώς δεν ήταν ενήμερος για την δήλωση που είχε κάνει νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής κ. Σχοινάς ότι “εναπόκειται στα κράτη μέλη να θεσμοθετήσουν τις διαδικασίες για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών γιατί αυτό δεν έχει εναρμονιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο”», καταλήγουν από το Μέγαρο Μαξίμου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αναστασοπούλου σε Πορτοσάλτε: «Όχι, Άρη μου, αυτό θα το πάρεις πίσω, δεν θα το απευθύνεις σε μένα, όχι!»

Χωρίς συμφωνία η συνάντηση αγροτών-Μητσοτάκη – «Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις»

Αγρότες: Αυτοί είναι οι 31 εκπρόσωποί των μπλόκων που θα συναντήσουν τον Μητσοτάκη

Συνάντηση αγροτών-Μητσοτάκη με τα τρακτέρ στα μπλόκα και ανοιχτούς τους δρόμους

Απειλές Μητσοτάκη στους αγρότες που δεν υποκύπτουν: «Εξαντλήθηκε η κατανόηση μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...