Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώρα μηδέν για προσφυγικό και αγροτικό στο Μαξίμου

Ώρα μηδέν για προσφυγικό και αγροτικό στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ξεπεράστηκαν τα προβλήματα μετά το “θρίλερ” για τη συνάντηση που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τους αγρότες, που ήταν σε κίνδυνο να μη γίνει καθώς οι διαφωνίες μεταξύ των μπλόκων είχαν θέσει υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή της, ωστόσο τα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση είναι πολλά και όλα ανοιχτά ταυτόχρονα.

Το πρόβλημα της εμπλοκής παρακάμφθηκε από τη στιγμή που δόθηκαν διευκρινίσεις από το Μέγαρο Μαξίμου, για το ποιοι θα είναι οι συμμετέχοντες στο τραπέζι των διαβουλεύσεων, αφού υπήρχαν ενστάσεις από Τέμπη και Μικροθήβες, καθώς δεν ήθελαν να καθίσουν και με εκπροσώπους από άλλους φορείς που τους θεωρούν μη αγρότες, δεν ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δεν έχουν βγει στα μπλόκα.

Ήδη, από χθες το βράδυ, σε ένδειξη καλής θέλησης οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών άνοιξαν την εθνική οδό και η κίνηση γίνεται απρόσκοπτα. Το ίδιο έκαναν οι αγρότες και στο μπλόκο των Μικροθηβών στον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε την Κυριακή ότι επιθυμία της κυβέρνησης παραμένει σταθερά να εκπροσωπηθούν όσο περισσότεροι αγρότες γίνεται στη συνάντηση, αν και η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε αυτό.

Στις βελτιωτικές προτάσεις που θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός περιλαμβάνεται η μετάθεση της εφαρμογής της αυξημένης εισφοράς του 20% για το 2021, αντί του 2019, αλλά και η δυνατότητα των αγροτών να εντάσσονται σε χαμηλότερα κλιμάκια εισφορών, λαμβάνοντας όμως και αναλόγως χαμηλότερη σύνταξη. Επιπλέον, νεφελώδες παραμένει το ενδεχόμενο διατήρησης του ΟΓΑ ως ξεχωριστό Ασφαλιστικό Ταμείο, με πηγές του Αγροτικής Ανάπτυξης να μην είναι αρνητικά διακείμενες υπό προϋποθέσεις.

Παράλληλα, με συνέντευξή του στην Αυγή ο Βαγγέλης Αποστόλου προανήγγειλε παρεμβάσεις, «προκειμένου να αποκτήσει ο αγρότης την αναγκαία ρευστότητα και πρόσβαση στη χρηματοδότηση, παρεμβάσεις υποστήριξης του αγρότη στην άσκηση της δραστηριότητάς του, παρεμβάσεις για να αυξηθεί η προστιθέμενη αξία, που μένει τελικά στον ίδιο από την παραγωγή του, και βέβαια παρεμβάσεις για μείωση του κόστους παραγωγής που είναι πράγματι υψηλό στη χώρα μας».

Την ίδια στιγμή τα πράγματα στα σύνορα με τα Σκόπια είναι τραγικά καθώς έκλεισαν τα σύνορα σε Αφγανούς και η Αυστρία θα συγκαλέσει την Τετάρτη σύσκεψη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, λίγες μέρες μετά το πλαφόν που έβαλε στον αριθμό προσφύγων που δέχεται στο έδαφος της.

Ο Γιάννης Μουζάλας, σχολιάζοντας χθες αργά το βράδυ τις εξελίξεις στην Ειδομένη στη διάρκεια συνέντευξης του στο Κανάλι της Βουλής δήλωσε ότι τα Σκόπια παραβίασαν την συμφωνία των Βρυξελλών που προέβλεπε ρητά ότι μέχρι τις 6 Μαρτίου τα σύνορα θα είναι ανοιχτά.

Ενδεικτική του πόσο περίπλοκη είναι η κατάσταση στην Ευρώπη με το προσφυγικό είναι η άνοδος του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος των Ελευθέρων στην Αυστρία το οποίο μέσα σε ένα μήνα αύξησε το ποσοστό του κατά δύο μονάδες και προηγείται με 32% αλλά και τα χθεσινά γεγονότα στη Δρέσδη όπου Γερμανοί πολίτες πανηγύριζαν βλέποντας να καίγεται ξενώνας που θα φιλοξενούσε πρόσφυγες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...