Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Nέα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων ανακοίνωσε ο Καμμένος – Που θα γίνουν

Nέα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων ανακοίνωσε ο Καμμένος – Που θα γίνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δύο νέα «Κέντρα Μετεγκαταστάσεως» (“Relocation Camp”) σε Μαγνησία και Ήπειρο, καθώς και στην προετοιμασία και αριθμού άλλων «μικρών κέντρων» για την επίτευξη διαχωρισμού αντίπαλων εθνοτήτων προσφύγων και μεταναστών αλλά και αντίπαλων θρησκευτικών δογμάτων του Ισλάμ, μελετά η κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε μιλώντας με τους στρατιωτικούς συντάκτες, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος.

Αυτό αποφασίστηκε σε διϋπουργική σύσκεψη των συναρμόδιων Υπουργών Εθνικής Αμύνης Π.Καμμένου, Αναπληρωτή ΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Ως χώροι για την κατασκευή των δύο νέων «Κέντρων Μετεγκαταστάσεως» εξετάζονται μία τοποθεσία έξω από το Βόλο, που ανήκει στο Δήμο και στην Εκκλησία, όπου υπάρχουν ήδη οι απαραίτητες εγκαταστάσεις υδρεύσεως, τουαλέτες κ.λπ., καθώς και μία τοποθεσία στην Ήπειρο, εντός παλαιού στρατοπέδου και οι εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης («Αποθήκη Νο.9»), προκειμένου η χώρα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ, αναφορικώς με τον αριθμό των προσφύγων προς μετεγκατάσταση, όπως σημείωσε ο ΥΕΘΑ.

Όπως σημείωσε ο υπουργός πρόθεση της κυβερνήσεως είναι η δημιουργία μικρών Κέντρων για τη φιλοξενία περίπου 300 ατόμων, καθένα από τα οποία θα φιλοξενεί φιλικές μεταξύ τους εθνότητες ή του ιδίου ισλαμικού δόγματος, για να μην μεταφέρονται και στα εδώ Κέντρα οι δικές τους διαφορές (θρησκευτικές και εθνοτικές) καθώς και αντιδικίες.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο αριθμός των προσφύγων-μετανστών που φιλοξενούνται σε όλα τα κέντρα στον ελλαδικό χώρο ανέρχεται σε 12.000-13.000 άτομα, ενώ όπως τονίστηκε από τον ΥΕΘΑ, υπάρχει υποχρέωση για 20.000 άτομα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανθρώπινα δικαιώματα: Έκθεση «καταπέλτης» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα – Αστυνομική βία, υποκλοπές, μεταναστευτικό

Κάτσης: Το καθεστώς ξεπούλησε το λιμάνι Ηγουμενίτσας – Οι «ακρίδες» πουλάνε την πατρίδα!

Βόλος: Αλβανός κρατούμενος απέδρασε με τηλεκάρτα – Είχε δείρει γυναίκα και πεθερά

Βόλος: Ζευγάρι τσακωνόταν επί 15 ώρες και κατέληξαν… κρατούμενοι – Εισαγγελέας: «Θα είναι ξανά μαζί»

Οι Τούρκοι συνοριοφύλακες σκοτώνουν και βασανίζουν πρόσφυγες στα σύνορα με τη Συρία

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ξεκίνησαν κάποια τρένα – Οι επιβάτες πάνε στα πίσω βαγόνια – Το καθεστώς Μητσοτάκη έφερε ανασφάλεια
Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας γίνεται η επανεκκίνηση των σιδηροδρομικών δρομολογίων, τρεις εβδομάδες μετά την τραγωδία...