Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα μπλόκα οι αγρότες με το βλέμμα στραμμένο στο Μαξίμου

Στα μπλόκα οι αγρότες με το βλέμμα στραμμένο στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καθηλωμένοι στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, έχοντας ωστόσο το βλέμμα τους στραμμένο στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και σε «ένδειξη καλής θέλησης δεν προβαίνουν σε αποκλεισμούς και άλλου είδους κινητοποιήσεις».

Από τη Βόρεια Ελλάδα στη σημερινή συνάντηση συμμετέχουν μέλη των συντονιστικών επιτροπών από τα μπλόκα των Προμαχώνα, Μαλγάρων και αυτά της Δυτικής Μακεδονίας και το Αμύνταιου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλες οι πλευρές και δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον κλάδο «ελπίζουν και εύχονται σε καλά αποτελέσματα από τη σημερινή συνάντηση και εκφράζουν την αμέριστη στήριξή τους στους συναδέλφους τους».

Στο πλαίσιο αυτό, το σημερινό (25/02) δελτίο των αγροτικών κινητοποιήσεων για την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα έχει ως εξής:

* «Ελευθέρας» ενόψει του σημερινού ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου, έδωσαν από χθες νωρίς το απόγευμα οι συμμετέχοντες στα μπλόκα των Προμαχώνα, Μαλγάρων και αυτά στη Δυτική Μακεδονία και το Αμύνταιο. Το τι μέλλει γενέσθαι στη συνέχεια, θα αποφασιστεί μετά το πέρας της συνάντησης και στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων που θα ακολουθήσουν στα μπλόκα τους.

* Ούτε για σήμερα προγραμματίζεται κινητοποίηση στο μπλόκο της αερογέφυρας Θέρμης, στα πράσινα φανάρια (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο «Μακεδονία») και σε εκείνο επάνω στον κρατικό αερολιμένα.

* Καμία κινητοποίηση δεν έχει προγραμματιστεί και στο μπλόκο Δερβενίου, με τον συντονιστή Αναστάση Σοϊλεμέζη να επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «περιμένουμε τις εξελίξεις».

* Στον νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο.

«Σε επ’ αόριστον αποκλεισμό βρίσκεται από χθες ο κόμβος της Πορταριάς, με την κυκλοφορία να διεξάγεται έτσι μέσω Τρίγλιας και Πλαγίων για όσους έρχονται από τη Θεσσαλονίκης, και για αυτούς που κινούνται προς αυτήν από Κασσάνδρα και Σιθωνία, μέσω των Μουδανίων» δήλωσε ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών Βαγγέλης Μισαηλίδης.

*Παραμένουν τα μπλόκα των Κοκκινογείων και Προσοτσάνης του νομού Δράμας, χωρίς ωστόσο να έχουν προγραμματίσει κάποια κινητοποίηση για σήμερα.

* Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων. Δεν προβλέπεται προς το παρόν να κλείσει η δίοδος για την παρακαμπτήριο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Καβάλας.

* Στον νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, στα σύνορα Ελλάδας- πΓΔΜ, στο πρώτο θα συνεχιστεί και σήμερα ο αποκλεισμός (12:00- 15:00 και 20:00- 23:00) και στο δεύτερο η διέλευση θα κλείσει από τις 18:00 έως τις 00:00.

* Σε αποκλεισμό παραμένει για τέταρτη εβδομάδα ο κόμβος του Νησελίου, επί της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Για αύριο έχει προγραμματιστεί να φτάσουν στον κόμβο περί τα 200 τρακτέρ από τον κόμβο Αιγινίου, με σκοπό να αποκλειστεί και το άλλο ρεύμα επί της Εγνατίας οδού, Βέροιας-Θεσσαλονίκης, όπως επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Γιάννης Καρακασίδης.

* Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κλείσιμο των κόμβων: Μελισσίου, Μαυροβουνίου, Μεσημερίου, Αλυσίδας Βεγορίτιδας και Αψάλου (18:00- 21:00 αντίστοιχα) και Γυψοχωρίου (17:00- 17:30).

* Στον νομό Πιερίας, «ελευθέρας» δόθηκε και στην αερογέφυρα Αλεξιάδη στην Κατερίνη και δεν προβλέπεται να υπάρξει αποκλεισμός, σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Χρήστο Βάγια και λόγω της συνάντησης στην Αθήνα.

* Στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος τελεί υπό επ’ αόριστον αποκλεισμό για τρίτη ημέρα σήμερα.

• Καμία κινητοποίηση και στο μπλόκο της Χαλκηδόνας, με τον επικεφαλής της συντονιστικής του μπλόκου Μαυρουδή Μιντσιούδη να τονίζει:

«Δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε σε αποκλεισμό, αλλά αυτό θα προκύψει σε συνάντηση μετά το διάλογο των συναδέλφων μας στην Αθήνα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Τσίπρας χωρίς βαρίδια: Γενναία αυτοκριτική, σθεναρή κριτική στο καθεστώς Μητσοτάκη, Έλληνας άρα δυτικός ηγέτης

MRB Δημοσκόπηση: Υπέρ της πρότασης Τσίπρα η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...