Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίχαλος προς Τσίπρα: Να διεκδικήσει η Ελλάδα περισσότερα κονδύλια για πρόσφυγες

Μίχαλος προς Τσίπρα: Να διεκδικήσει η Ελλάδα περισσότερα κονδύλια για πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη διεκδίκηση πρόσθετων κοινοτικών κονδυλίων για την ενίσχυση της χώρας στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, ζητεί με επιστολή του στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος, «η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους εταίρους της ότι οι πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν προοπτική μιας καλής ζωής και αυτό δημιουργεί ανάγκες στέγασης, τροφής, περίθαλψης, εκπαίδευσης και, βέβαια, απασχόλησης.

Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτούνται σημαντικά κονδύλια για τη δημιουργία υποδομών όπως κτηριακές εγκαταστάσεις και απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να επιχορηγηθούν με πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση και στην ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς θα ενεργοποιήσει ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, που ως γνωστόν, απασχολεί περί τα 150 επαγγέλματα, ενώ ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει και άλλους κλάδους επαγγελμάτων σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως το εμπόριο, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, η εκπαίδευση, η περίθαλψη κλπ., ενισχύοντας γενικότερα την απασχόληση».

Επισυνάπτεται, αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής:

«Η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση υπερβαίνει τις δυνατότητες οποιασδήποτε χώρας να την αντιμετωπίσει μεμονωμένα. Χρειάζεται μια συνεκτική και ολοκληρωμένη διαχείριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Η Ελλάδα γνωρίζει καλά τις συγκλονιστικές διαστάσεις του ζητήματος. Βιώνει καθημερινά την ανθρώπινη διάσταση του προβλήματος, αλλά και τις συνέπειές του σε επίπεδο οικονομίας, δημόσιας ασφάλειας και δημόσιας υγείας.

Παρόλα τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης, η χώρα μας βρήκε τη δύναμη να αγκαλιάσει τους αιτούντες άσυλο. Δεν έχει όμως τη δυνατότητα να φιλοξενήσει το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών που κινούνται με προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να προβεί άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της για μια δίκαιη και υποχρεωτική κατανομή των αιτούντων άσυλο, καθώς και για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης.

Και από την πλευρά της όμως, η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να εκπονήσει μία εμπεριστατωμένη μελέτη, τόσο για τον αριθμό των προσφύγων που μπορούν να παραμείνουν στη χώρα μας, όσο και για τις αναγκαίες ενισχύσεις που θα πρέπει να απαιτήσει η χώρα από την Ε.Ε. για τη δημιουργία όλων εκείνων των αναγκαίων υποδομών για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων, και εκείνων που θα παραμείνουν επί μακρόν στη χώρα και εκείνων που θα μετεγκατασταθούν.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει σαφές στους εταίρους της ότι οι πρόσφυγες που θα παραμείνουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να έχουν προοπτική μιας καλής ζωής και αυτό δημιουργεί ανάγκες στέγασης, τροφής, περίθαλψης, εκπαίδευσης και, βέβαια, απασχόλησης.

Για να υλοποιηθούν αυτοί οι στόχοι, απαιτούνται σημαντικά κονδύλια για τη δημιουργία υποδομών όπως κτηριακές εγκαταστάσεις και απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού που πρέπει να επιχορηγηθούν με πρόσθετα ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει ώθηση και στην ελληνική οικονομία και την επιχειρηματικότητα, καθώς θα ενεργοποιήσει ολόκληρο τον κατασκευαστικό κλάδο, που ως γνωστόν, απασχολεί περί τα 150 επαγγέλματα, ενώ ταυτόχρονα θα ενεργοποιήσει και άλλους κλάδους επαγγελμάτων σε ζωτικούς τομείς της οικονομίας, όπως το εμπόριο, η πρωτογενής παραγωγή, η μεταποίηση, η εκπαίδευση, η περίθαλψη κλπ., ενισχύοντας γενικότερα την απασχόληση.

Σε ότι αφορά το σχεδιασμό αυτόν, θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους εταίρους μας ότι αφορά ένα συγκεκριμένο αριθμό προσφύγων, ο οποίος τάχιστα και πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 7ης Μαρτίου, θα πρέπει να έχει αποσαφηνιστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Και, βεβαίως, το πλέον σημαντικό είναι να πειστεί η Ε.Ε. να πιέσει την Τουρκία να συνεργαστεί ουσιαστικά στην αντιμετώπιση του προσφυγικού – μεταναστευτικού προβλήματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...