Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” της Αυστρίας σε επιπλέον χρήματα στην Τουρκία για το προσφυγικό

“Όχι” της Αυστρίας σε επιπλέον χρήματα στην Τουρκία για το προσφυγικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατά των νέων απαιτήσεων της Τουρκίας για επιπλέον χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με την προσφυγική κρίση, τάσσεται ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών, Χανς Γεργκ Σέλινγκ, του συγκυβερνώντος – με τους Σοσιαλδημοκράτες – συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.

Σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της συνόδου του Eurogroup, ο κ. Σέλινγκ τόνισε πως δεν είναι πρόθυμος να διαθέσει περισσότερα χρήματα, πέραν των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.

«Δώσαμε τώρα μία κοινή χρηματοδότηση αυτών των τριών δισεκατομμυρίων ευρώ, όπου ένα μέρος προέρχεται από τον κοινό προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα μέρος από τις χώρες-μέλη», σημείωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι πρόθυμος να διαθέσω επιπλέον χρηματικά μέσα, πέραν αυτών, ενόσω δεν είναι σαφές εάν θα αντισταθμιστούν επίσης για χώρες με ιδιαίτερη επιβάρυνση (σ.σ. στο προσφυγικό), όπως η Γερμανία, η Σουηδία ή η Αυστρία» πρόσθεσε ο κ. Σέλινγκ.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών είχε ζητήσει ήδη τον περασμένο Ιανουάριο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επιστολή του προς τον πρόεδρό της, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, την παροχή στην Αυστρία 600 εκατομμυρίων ευρώ, για το επιπλέον κόστος που προκλήθηκε από τη μέριμνα για τους πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ζητούσε ουσιαστικά περισσότερους πόρους για τις λεγόμενες «πρόθυμες» χώρες – υπονοώντας προφανώς την Αυστρία, τη Γερμανία και τη Σουηδία – οι οποίες με έξοδά τους αναλαμβάνουν τη μέριμνα των προσφύγων, και προσδιόριζε το ποσό για την Αυστρία σε 600 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η χώρα δαπάνησε επιπλέον για τον σκοπό αυτό, μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Ανέφερε επίσης πως κατά μέσο όρο, η Αυστρία έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει άσυλο σε 35.000 πρόσωπα ετησίως, πέρυσι είχε χορηγηθεί άσυλο σε 90.000 πρόσφυγες, δηλαδή σε κατά 55.000 περισσότερους από αυτόν τον ετήσιο μέσο όρο, ενώ, υπολογίζοντας το κόστος κατά πρόσφυγα σε 11.000 ευρώ, προκύπτει η επιπλέον επιβάρυνση των 600 εκατομμυρίων ευρώ, που ο ίδιος ζητούσε να παρασχεθεί στη χώρα του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...