Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι – Δεν δέχονται τις τουρκικές απαιτήσεις

Δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους οι Ευρωπαίοι – Δεν δέχονται τις τουρκικές απαιτήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Συμφώνησαν” να αναβάλουν την συμφωνία για το προσφυγικό για την επόμενη Σύνοδο στις 17 Μαρτίου οι Ευρωπαίοι ηγέτες, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης και αφού ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες και αναμένεται η έκδοση κοινού ανακοινωθέντος.

Νωρίτερα, με μια αναθεωρημένη πρόταση στο τραπέζι ξεκίνησε και πάλι, μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η Σύνοδος των 28 ηγετών, για το προσφυγικό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ντόναλντ Τουσκ, Πρέμπεν Άαμαν.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανέφερε σε ανάρτηση του στο Twitter ότι το δείπνο των «28» με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου ακυρώθηκε, αλλά θα πραγματοποιηθεί η συνέντευξη Τύπου με τη συμμετοχή του Τούρκου πρωθυπουργού.

Λίγο νωρίτερα, και παρά τις αναφορές για εμπλοκή και για βέτο από την πλευρά της Ουγγαρίας, ο εκπρόσωπος του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάιερ, έκανε λόγο για τελευταίες πινελιές στο κείμενο της συμφωνίας.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου της Κομισιόν έκανε λόγο για πρόοδο στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με μήνυμά του στο Twitter, εκτιμώντας ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί συμφωνία για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν απορρίψει κάθε πρόταση της Τουρκίας για να ανοίξουν ενταξιακά κεφάλαι, μετά από βέτο του Κυπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ενώ είναι άκρως επιφυλακτικοί και για την κατάργηση της βίζας.

Ωστόσο συζητούν τα οικονομικά ανταλλάγματα που ζητάει η Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες του Ρόιτερς ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ, έστω και αν κάνουν λόγο για μικρότερο ποσό!

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι επί της ουσίας αυτό επιδιώκει η Τουρκία, να εισπράξει όσο περισσότερα ευρώ μπορεί, καθώς άλλωστε το ομολόγησε και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε πως το σχέδιο δράσης της ΕΕ για το προσφυγικό που είχε αποφασιστεί τον περασμένο Νοέμβριο με κεντρικό άξονα τη διάθεση τριών δισ. ευρώ δεν έχει ακόμα τεθεί σε εφαρμογή.

«Έχουν περάσει τέσσερις μήνες. Ακόμα δεν έχουν διατεθεί», φέρεται να δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα, αναφερόμενος στην καθυστέρηση αποστολής του ποσού για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, σχολιάζοντας πως ο πρωθυπουργός της χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε: «Ο πρωθυπουργός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες. Ελπίζω να επιστρέψει με τα χρήματα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...