ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, Κυριάκος Μητσοτάκης,


















































«Διαζύγιο» Καρυστιανού-Γρατσία - Την παρέσυρε, λένε, ακροδεξιά και την... «έκαψε»
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για θάνατο του Ανώτατου Ηγέτη Μοτζτάμπα Χαμενεΐ στην Κουμ
Ιρανικά Μέσα δημοσίευσαν ταυτότητα Αμερικανίδας στρατιώτη που βρέθηκε στα συντρίμμια αεροσκάφους
Το βωμολόχο τελεσίγραφο Τραμπ προς το Ιράν αποκαλύπτει ότι βρίσκεται σε δεινή θέση
Καθώς ο πόλεμος με το Ιράν εισέρχεται στην 6η εβδομάδα, η κλιμάκωση φαντάζει το επικρατέστερο σενάριο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Πιστεύω ότι πλέον είμαστε ώριμοι να ανοίξει συζήτηση περί άρσης της μονιμότητας στο Δημόσιο.
Είναι ένα ζήτημα που θα συζητήσουμε (αν θα αφορά τους νέους ή τους παλιούς) γιατί υπάρχουν διαφορετικές προτάσεις, αλλά η κοινωνία είναι ώριμη να ανοίξει ζήτημα άρσης μονιμότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στο BHMA ΦΜ.
Υπογράμμισε πως «για να γίνει, πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης σε δύο κοινοβουλευτικές περιόδους, άρα δεν είναι άμεσο, αλλά στην ατζέντα πρέπει να μπει και αυτό.
Η ήπια εκδοχή είναι να αφορά τους νεοπροσλαμβανόμενους στο Δημόσιο. Ούτως ή άλλως, θυμίζω κάτι που έχουμε αμελήσει: ότι από τον υφιστάμενο Κώδικα και τη νομοθεσία προβλέπεται διετής δοκιμαστική περίοδος στο Δημόσιο. Δεν εφαρμόζεται, όμως, ποτέ.
Κι ένα πρώτο βήμα θα ήταν να την εφαρμόσουμε και αν σ’ αυτήν τη διετία εντοπίσουμε περιπτώσεις υπαλλήλων που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του Δημοσίου, αυτοί να μην αποκτούν το καθεστώς του μόνιμου δημόσιου υπάλληλου».
























































