Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το μυστικό σχέδιο που καταστρώνουν πράσινα και γαλάζια “βαρίδια”

Το μυστικό σχέδιο που καταστρώνουν πράσινα και γαλάζια “βαρίδια”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον παρασκηνιακό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος στις όχθες της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να ανακόψουν κάθε ενδεχόμενο ανασύνταξης του ευρύτερου χώρου και να διατηρήσουν την Κεντροαριστερά παρακολούθημα της ΝΔ στηλιτεύει στο κύριο άρθρο της η εφημερίδα Αυγή.

Οι αποκαλύψεις που έρχονται με καταιγιστικούς ρυθμούς στη δημοσιότητα για τα έργα και τις ημέρες των πρώην κυβερνητικών εταίρων στρώνουν το έδαφος για “πυρηνικές” βόμβες στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη διαπλοκή, με όλες τις πληροφορίες να αναφέρουν πως το κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζεται για τη μάχη των μαχών.

Πράσινα και γαλάζια βαρίδια

Η πολιτική δράση του Ευάγγελου Βενιζέλου είναι παράλληλη με την περίοδο της φαυλότητας, τη χειρότερη περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον δικομματισμό, ο οποίος την οδήγησε στη χρεοκοπία. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις και οι ισχυρισμοί του κ. Σηφουνάκη για τις σχέσεις με τον υπό δικαστική έρευνα επιχειρηματία Βγενόπουλο δεν έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία.

Η συμμετοχή του κόμματος στο οποίο κατάφερε τελικά να γίνει αρχηγός σηματοδότησε την ομηρεία αυτού του πολιτικά διακριτού χώρου από τη Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και την παραχώρηση όλων σχεδόν των πολιτικών υποχρεώσεων της συγκυβέρνησής τους στα ευρωπαϊκά ιερατεία. Ορκιζόταν μέχρι την τελευταία στιγμή πως δεν πρόκειται να κουρευτούν τα ομόλογα των μικρών αποταμιευτών, αλλά δεν βρήκε λόγους για μια συγγνώμη ή μια δικαιολογία όταν αυτά κουρεύτηκαν σχεδόν γουλί.

Όταν άρχισε η έρευνα ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες ο κ. Βενιζέλος προχώρησε στη στήριξη της Proton Bank του Λ. Λαυρεντιάδη με 100 εκατομμύρια ευρώ από τα διαθέσιμα τού (υπό χρεοκοπία) Ελληνικού Δημοσίου, στις 14 Ιουλίου 2011, ο τότε υπουργός Οικονομικών Βενιζέλος νομοθέτησε την παραγραφή του αδικήματος της παράνομης χρηματοδότησης. Κανένα πρόβλημα.

Βενιζέλος και Σαμαράς δεν είναι απλώς μόνο δύο πρωταγωνιστικά πρόσωπα ή κάποιες εξαιρέσεις. Είναι η αντιπροσώπευση όλης αυτής της πολιτικής περιόδου του ελληνικού κατήφορου. Έδειξαν πολλές φορές την άκρατη βουλιμία τους για την εξουσία και τον απολυταρχισμό. Το έργο που έχει απομείνει στον Βενιζέλο μαζί με τον συνέταιρό του Σαμαρά είναι να σαμποτάρει με κάθε τρόπο και κάθε μέσο οποιαδήποτε προσέγγιση της παράταξής του με έναν εν δυνάμει πολιτικό σύμμαχο όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και να διατηρήσει τις προοπτικές για νέα συγκυβέρνηση Δεξιάς και ΠΑΣΟΚ.

Βενιζέλος και Σαμαράς υπερτίμησαν τις δυνάμεις τους. Δεν έλαβαν τα μηνύματα των καιρών από τις τολμηρές αποφάσεις του ελληνικού λαού. Το πρόσφατο μήνυμα από τον Σηφουνάκη δεν είναι το τελευταίο. Το ευρωπαϊκό ιερατείο των Σοσιαλδημοκρατών δεν έχει μιλήσει ακόμη. Αν μάλιστα η Φώφη συνεχίσει να πετάει την μπάλα στην εξέδρα φοβούμενη ή απειλούμενη από τον τέως αρχηγό και όσα γνωρίζει για τα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ, οι εξελίξεις δεν θα αφορούν μόνο πρόσωπα.

Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη ανασυνθέσεων στον λεγόμενο χώρο της Κεντροαριστεράς. Μόνο που αυτοί που θα κληθούν να τις κάνουν πράξη πρέπει να είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν. Και με τόσα βαρίδια μέσα στο σώμα τους αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Αυτοί όμως θα αποφασίσουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...