ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ, Μνημόνιο, Νίκος Κοτζιάς, Ντέλια Βελκουλέσκου, Όλγα Γεροβασίλη, Πολ Τόμσεν, Χρεοκοπία,


















































Μυστικές απελάσεις Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη με ιδιωτικό τζετ φίλου του Τραμπ
Στόλος «Global Sumud» - Οι παραμυθάδες «σανδαλάκηδες» με νέο στολίσκο για τη Γάζα στις 29 Μαρτίου
Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ - Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις
Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη διαρροή του απόρρητου διαλόγου του Πόλ Τόμσεν με την Ντέλια Βελκουλέσκου στην ιστοσελίδα WikiLeaks για τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος και την επιμονή του να ζητά επιπλέον μέτρα ύψους 2,5% επί του ΑΕΠ.
Ήδη το πρωί βρέθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας με τον Νίκο Κοτζιά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και την Όλγα Γεροβασίλη σε έκτακτη σύσκεψη. Μάλιστα, η κυβερνητική εκπρόσωπος καλεί το ΔΝΤ σε επίσημες εξηγήσεις το ΔΝΤ για το αν η δημιουργία συνθηκών χρεοκοπίας αποτελεί επίσημη θέση του Ταμείου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ αποφασίστηκε να επικοινωνήσει και με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Πέραν τούτων, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει αρχίσει κύκλο επαφών με ευρωπαίους ηγέτες για το θέμα.
Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα στείλει και επιστολή στην Κριστίν Λαγκάρντ για να ζητηθούν διευκρινίσεις σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται από WikiLeaks.
“Η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί να παίζονται τέτοια παιχνίδια σε βάρος της χώρας” ανέφερε σε οργισμένο ύφος κυβερνητική πηγή. Στο Μαξίμου υπάρχει εκτός απο΄οργή έντονος προβληματισμός καθώς ήταν διατυπωμένη η πεποίθηση ότι θα κλείσει στα μέσα του μήνα η αξιολόγηση, ειδικά μετά το θετικό μήνυμα που έστειλαν οι Ευρωπαίοι εταίροι, μέσω του euroworking group χθες από τις Βρυξέλλες.
Ωστόσο προκύπτει ακόμα ένα μείζον ερώτημα, αν και ήσσονος σημασίας. Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν στο WikiLeaks, η υποκλοπή των συνομιλιών του ΔΝΤ έγινε στην Αθήνα, γεγονός που δημιουργεί νέα ερωτήματα για το παρασκήνιο γύρω από τις διαπραγματεύσεις…
Διαβάστε εδώ αναλυτικά ολόκληρο το διάλογο που διέρρευσε στα WikiLeaks
























































