Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Deutsche Welle: “Απαρτία” στο Βερολίνο λόγω της αποκάλυψης Wikileaks περί ΔΝΤ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο Βερολίνο αναμένονται εντός της εβδομάδας οι Γερούν Ντάισελμπλουμ, Κριστίν Λαγκάρντ και Πολ Τόμσεν, ξεκινώντας σειρά επαφών με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα αλλά και την πιθανότητα διαγραφής του ελληνικού χρέους.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων των WikiLeaks, η επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Λαγκάρντ θα συναντηθεί την Τρίτη, με την Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ στη γερμανική πρωτεύουσα, Εντός της εβδομάδας αναμένεται στο Βερολίνο και ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν. Στο επίκεντρο των συνομιλιών τόσο της Λαγκάρντ όσο και του Τόμσεν θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η συμμετοχή του Ταμείου στο τρίτο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Παράλληλα, σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υποδέχεται στο Βερολίνο τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, με αφορμή σειρά εκδηλώσεων του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έτσι ηχεί η Ευρώπη». Παρότι, ούτε η Γερμανία αλλά ούτε και το Ταμείο επιθυμούν μια διαφωνία, σήμερα αυτή είναι μάλλον αναπόφευκτη, σημειώνει η Süddeutsche Zeitung.

Τόσο ο Γερούν Ντάισελμπλουμ όσο και ο Πολ Τόμσεν θέλουν να θέσουν στο τραπέζι το συντομότερο δυνατό, το ζήτημα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, την οποία, ως γνωστόν, απορρίπτει ο Σόιμπλε. Είναι ωστόσο, σαφές ότι θέτοντας το ζήτημα της διαγραφής μέρους του χρέους ξεκινά ενδεχομένως και πάλι μια δημόσια συζήτηση για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, προσθέτει η Süddeutsche Zeitung.

Πρόσφατα, ο πρόεδρος του Eurogroup σε συνέντευξη Τύπου, ανακοίνωνε μπροστά στα έκπληκτα μάτια του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ότι το ζήτημα του ελληνικού χρέους θα βρεθεί σύντομα στην ημερήσια διάταση του Eurogroup. Στη συνέχεια όμως, τα μικρόφωνα έμειναν ανοιχτά και έτσι ακούστηκε ο Πιέρ Μοσκοβισί να λέει στον Γερούν Ντάισελμπλουμ «ότι έδωσε αφορμή για νέες συζητήσεις με τα λεγόμενά του». Με τον πρόεδρο του Eurogroup να απαντά: «Μα αυτό πρέπει να γίνει. Το έκανα συνειδητά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Γερμανία: Συνελήφθη συνεργάτης Ευρωβουλευτή του AfD για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Γερμανία: Οι μουσουλμάνοι μαθητές θεωρούν σημαντικότερο το Κοράνι από τους νόμους του γερμανικού κράτους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...