Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πυρ κατά βούληση Τσίπρα για νταβατζήδες και ΝΔ στη Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, απευθύνθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, για να καταλογίσει στον ίδιο και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι επιχειρεί να «διατηρήσει» τη σιωπή του για «κρίσιμα ζητήματα», στα οποία η κυβέρνηση ζητεί πολιτικές απαντήσεις για τη «στρατηγική» του «στρίβειν διά των αγωγών και μηνύσεων».

«Κύριε Μητσοτάκη, σήμερα σκοπεύω να ασκήσω πολιτική κριτική και να ζητήσω εξηγήσεις. Ελπίζω να μην απαντήσετε ακόμη μία φορά με μηνύσεις και αγωγές, γιατί εδώ και καιρό έχετε ακολουθήσει αυτήν την τακτική, προκειμένου να διατηρήσετε την σιωπή σας» είπε ο κ. Τσίπρας στον πρόεδρο της ΝΔ, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην συνεδρίαση της Ολομέλειας επί της πρότασης που έχουν καταθέσει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ προκειμένου να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει την νομιμότητα και τους όρους των δανειοδοτήσεων των κομμάτων και των ΜΜΕ από τις τράπεζες.

Επικαλούμενος τις δύο μηνύσεις που υπέβαλαν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, τόνισε αυτές οι μηνύσεις έγιναν «γιατί είχε το θράσος η κυβερνητική εκπρόσωπος να ασκήσει πολιτική κριτική σε δημοσιεύματα και να ζητήσει απαντήσεις και εξηγήσεις». «Και εσείς αντί για απαντήσεις επί της ουσίας έχετε εισαγάγει φαίνεται τη στρατηγική του «στρίβειν διά των μηνύσεων και των αγωγών»» πρόσθεσε.

«Είναι ευκαιρία να δώσετε σήμερα στον ελληνικό λαό ξεκάθαρες απαντήσεις πως αυτή η χώρα έφτασε έως εδώ. Συνεχίζετε να καλύπτετε τον κ. Παπασταύρου και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης Σαμαρά όταν μάλιστα αποκαλύπτεται γιατί έκρυβε τις λίστες στα συρτάρια της», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε, επίσης, τον πρόεδρο της ΝΔ ότι δεν υπερασπίζεται τις θέσεις της χώρας στο εξωτερικό αλλά τις θέσεις τρίτων, σχολιάζοντας την κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα είναι μια διαλυμένη χώρα. «Υπάρχει ένα κλίμα αναγνώρισης της Ελλάδας» είπε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι στο όνομα αυτής της αναγνώρισης αύριο έρχεται στη χώρα ο Πάπας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος».

«Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως» είπε ο πρωθυπουργός και, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη, ζήτησε να δώσει εξηγήσεις «τι εννοεί όταν λέει ότι ταυτίζεται απόλυτα με τις θέσεις του ΔΝΤ στα θέματα της αγοράς εργασίας, για τα θέματα της αγοράς εργασίας και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

«Όταν όλοι στην Ευρώπη αναγνωρίζουν ως δικαίωμα της κυρίαρχης εκλεγμένης κυβέρνησης να επιλέγει τα μέσα υλοποίησης των συμφωνημένων στόχων σπεύσατε να το ονομάσετε μονομερή ενέργεια. Και κανείς άλλος δεν έσπευσε να το πει αυτό, ούτε το ΔΝΤ με το οποίο ταυτίζεστε απόλυτα. Είστε βασιλικότεροι του βασιλέως, θα έλεγα», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς επιπλέον μέτρα γιατί αυτό ορίζει η συμφωνία και όλοι πρέπει να τηρήσουν αυτή τη συμφωνία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ ότι παίρνει τη θέση των δανειστών. «Η χώρα δεν είναι μόνη. Kαι έχει δίκιο η χώρα και θα δικαιωθούμε. Η οικονομία θα γυρίσει στην ανάπτυξη και ο λαός θα βγει από το τούνελ μετά από έξι χρόνια καταστροφής», είπε ο πρωθυπουργός.

«Φτάσατε στο σημείο, όταν βγήκαν τα δημοσιεύματα από τα wikileaks, αντί να ασχοληθείτε με το περιεχόμενο αυτών συνομιλιών, να αφήνετε άθλια υπονοούμενα από πού διέρρευσαν αυτές οι συνομιλίες. Αντί να συνταχθείτε με την εθνική θέση ότι δεν πρέπει να οδηγηθεί η διαπραγμάτευση σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας να παίρνετε τη θέση των δανειστών», είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Την ίδια ώρα που η κοινωνία μας βρισκόταν στη δίνη της λιτότητας, που χάνονταν χιλιάδες θέσεις εργασίας, με την πρωτοφανή επιβάρυνση των φορολογουμένων, την ώρα που βούλιαζαν τα Ταμεία, ποιο θράσος επέτρεψε την αναχρηματοδότηση των δανείων των κομμάτων και ΜΜΕ; Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετήθηκε;» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης Εξεταστικής Επιτροπής και κατήγγειλε το τρίγωνο διαπλοκής τράπεζες-κόμματα- ΜΜΕ που σχεδίασε και υλοποίησε κρατικές πολιτικές προς όφελος των οικονομικών ελίτ.

«Τα πρόσωπα και οι πολιτικές που στήριξαν αυτό το τρίγωνο βγάζουν σήμερα τις τελευταίες άναρθρες κραυγές με στόχο να μην οδηγηθούν στην δικαιοσύνη, αλλά είναι αργά», είπε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...