Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ψυχάρης βρήκε γιατρικό για το “δάκο” της Κεντροαριστεράς

Ο Ψυχάρης βρήκε γιατρικό για το “δάκο” της Κεντροαριστεράς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το χιλιοπαιγμένο σενάριο του “εθνικού κεφαλαίου” του Κώστα Σημίτη ανέσυρε ο ΔΟΛ σε μία ύστατη προσπάθεια επανασυσπείρωσης της λεγόμενης Κεντροαριστεράς.

Λίγο πριν το νέο “άνοιγμα” του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική του βάση μέχρι της παρυφές της Σοσιαλδημοκρατίας, η οποία βρίσκεται σε κατάσταση κονιορτοποίησης, αίφνης προέκυψε στο προσκήνιο η πολιτική ανησυχία για τον πρώην πρωθυπουργό. Η επαναφορά του ονόματός του από το συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου μονάχα τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Στο παρελθόν έχει αποτελέσει βάση επικοινωνιακής εξόρμησης όλων των εγχειρημάτων των τελευταίων ετών για την ανασύνταξη της πάλαι ποτέ Δημοκρατικής Παράταξης, οι οποίες είχαν ως κοινό παρανομαστή τον Κώστα Σημίτη.

Ουδείς έχει ξεχάσει τους διθυράμβους του ΔΟΛ για την Κίνηση των 58, εν συνεχεία το Ποτάμι, την Ελιά στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2015 και τελευταία την Επιτροπή Διαλόγου για την Κεντροαριστερά η οποία διελήθη εις τα εξ ων συνετέθη πριν καλά καλά αρχίσει ο διάλογος.

Κάπως έτσι ο Σταύρος Ψυχάρης ανασύρει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τον Κώστα Σημίτη, για να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασύνταξη της Κεντροαριστεράς, επικαλούμενο… στελέχη της Κεντροαριστεράς στα οποία αποδείδει τις δικές του επιθυμίες.

Τα εν λόγω στελέχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά και τη στασιμότητα στις συζητήσεις μεταξύ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, θεωρούν πως ο Κ. Σημίτης είναι ο καταλληλότερος για να ενώσει το χώρο, καθώς είναι ιστορικό στέλεχος, συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, πρωθυπουργός της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης και πρόσωπο με κύρος σε μεγάλο κομμάτι του χώρου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτιμούν ότι ο Κ. Σημίτης θα μπορούσε να ενώσει την παράταξη για μια μεταβατική περίοδο χωρίς να απειλήσει τις φιλοδοξίες όσων ενδιαφέρονται να ηγηθούν.

Το σενάριο από μόνο του μοιάζει με ιλαροτραγωδία. Θα μπορούσε ωστόσο να αποκτήσει πραγματικό ενδιαφέρον εάν η “ευκταία” επιστροφή του Κώστα Σημίτη στο προσκήνιο συνοδευόταν από την επιστροφή και άλλων “τιτάνων” του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ, όπως ο Άκης, ο Γιάννος, ο Μαντέλης ή έστω ένας Τσουκάτος βρε αδερφέ…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Ανδρουλάκης: Τα απογευματινά χειρουργεία είναι ο Δούρειος Ίππος κατάργησης του δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...