Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το παρασκήνιο πίσω από τις επιθέσεις στο Μαξίμου για τις offshore

Το παρασκήνιο πίσω από τις επιθέσεις στο Μαξίμου για τις offshore
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μονάχα ήρεμο δεν προβλέπεται το καλοκαίρι για την κυβέρνηση, παρά το κλείσιμο της αξιολόγησης, την εξασφάλιση πολιτικού χρόνου κανονικότητας και διακυβέρνησης και την προώθηση σοβαρών μεταρρυθμιστικών τομών και νομοσχεδίων που εκτιμάται ότι θα θέσουν τις βάσεις για την ανάκαμψη και τη στροφή σε αναπτυξιακό πρόσημο.

Αυτό διαφάνηκε και από τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε το Μαξίμου από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μεγάλη μερίδα του Τύπου, όπως εκτιμούν κυβερνητικοί κύκλοι.

“Οι επιθέσεις αυτές στόχο έχουν να τραβήξουν τα φώτα της δημοσιότητας και την ατζέντα μακριά από τις προσπάθειες της κυβέρνησης και να συνεχίσουν τον πόλεμο φθοράς εναντίον της” σημείωνε κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος την Κυριακή. Στο Μέγαρο Μαξίμου συνδέουν την επίθεση για τη διάταξη περί υπεράκτιων εταιριών και offshore, για τις οποίες όπως τονίζουν ουδείς εισήλθε στην ουσία της, με την αδιατάραχτη υλοποίηση της δέσμευσης για δημοπράτηση των τηλεοπτικών αδειών μέχρι τα μέσα Αυγούστου αλλά και με τις επικείμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Το Μέγαρο Μαξίμου επιτέθηκε σε πολύ υψηλούς τόνους στη ΝΔ, με αναφορές στον Σταύρο Παπασταύρου και το «παρεάκι με τους (‘γαλάζιους’) εκβιαστές». Πληροφορίες αναφέρουν πως στο κυβερνητικό επιτελείο θα επανέλθουν και σήμερα στο θέμα, τόσο με περαιτέρω απαντήσεις για να μην μείνει καμία σκιά, όσο και με νέες βολές κατά της ΝΔ αλλά και κομμάτων της ήσσονος αντιπολίτευσης.

“Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε επίθεση προς την κυβέρνηση άπαντες έχουν έναν κοινό παρανομαστή στην επιχειρηματολογία τους. Ότι καταρρίφθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς” τονίζει στο tribune κορυφαίος υπουργός, υπογραμμίζοντας ότι με την προσπάθεια αυτή επιχειρούν να περάσουν στον κόσμο ότι “όλοι είμαστε το ίδιο”.

Ωστόσο, σε θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς στην κυβέρνηση υπογραμμίζουν πως δεν μπορεί να γίνει ούτε μισό βήμα πίσω, με Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ να μην εμφανίζοντα διατεθειμένοι να “χαρίσουν” το δεδομένο ηθικό πλεονάκτημά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Le Soir: «Russiagate» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...